En Sıcak Konular

O bombalar Ergenekon'la kardeş çıktı

29 Temmuz 2010 08:01 tsi
O bombalar Ergenekon'la kardeş çıktı

Ankara'da ele geçirilen bir kamyon dolusu el bombasının Kriminal Laboratuvar'daki incelemesi tamamlandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait bombalarının, 59 ayrı suç olayında kullanılanlarla 'kardeş' olduğu ortaya çıktı. Bombalar, Ergenekon'da ele geçirilen bombalarla da aynı seriden...

Ankara'da 10 Mart 2010 günü sivil plakalı bir kamyoda ihbar üzerine ele geçirilen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 900 adet el bombasının Kriminal Laboratuar'daki incelemesi tamamlandı. Bombaların, Ergenekon kapsamında 59 ayrı olayda daha önce kullanılan bombalarla "kardeş" olduğu anlaşıldı.

BOMBALAR SABIKALI ÇIKTI

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na götürüldüğü açıklanan 900 bombanın seri numaraları, Emniyet kayıtlarında bulunan ve çeşitli olaylarda kullanılan el bombalarının seri numaralarıyla karşılaştırıldı. Kamyondaki bombalar, 59 ayrı olayda kullanılan el bombası ile 'kardeş' çıktı. Ergenekon soruşturması kapsamında 12 ayrı olayda ele geçirilen bombalarla da aynı seriden olduğu anlaşıldı.

İHBAR YAPILMIŞTI

İncelemede, kamyondaki bombaların Ergenekon soruşturmasını başlatan Ümraniye, Yarbay Mustafa Dönmez'e ait Zir Vadisi ile Poyrazköy 'de toprağa gömülü halde bulunan el bombalarıyla da aynı seriden olduğu belirlendi.Ankara Polisine 10 Mart 2010 günü gelen bir ihbarda, beyaz bir kamyonun askeri mühimmat taşıdığı, mühimmatın Türkiye'nin farklı illerine dağıtılacağı ve ardından kirli eylemler yapılacağı öne sürülmüştü.

İhbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri plakası belirtilen kamyonu şehir içinde durdurmuştu. Emniyete çekilen kamyonda yapılan aramada 900 adet seri numaraları belli el bombası bulunmuştu. Mühimmat nakliyesinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmediği de ortaya çıkmıştı.

59 OLAYDA AYNI BOMBA

Ergenekon soruşturmasını başlatan el bombaları 12 Haziran 2007'de Ümraııi-ye'de bir gecekonduda ele geçirilmişti Buradaki 18 el bombasından 2'si kamyon daki 125 bomba ile aynı seriden.

* 7 Ocak 2009'da Yarbay Mustafa Donmez'in Sakarya'daki yazlığında ele ge çi ri len el bom ba ları kam yon da ki 12 bomba ile 'kardeş' çıktı.

ZİR VADİSİ VE POYRAZKÖY

Yarbay Dönmez'de bulunan krokiden hareketle 12 Ocak 2009'da Ankara Zir Vadisi'nde gömülü 10 el bombası, kamyondaki 25 bomba ile aynı seriden.

* 21 Nisan 2009'da Poyrazköy kazılarında ele geçirilen 2 el bombası kamyon da bulunan 25 bomba ile aynı seri çıktı 6 Temmuz 2007'de Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi operasyonunda Ahmet Cinali'den ele geçirilen el bombası kamyondaki 130 el bombası ile kardeş Bu bomba aynı zamanda, Yarbay Dönmez'in evin den çıkanlarla da aynı seriden.

MERSİN'DEN K. MARAŞ'A

Ergenekon kapsamında 12 Aralık 2008 de Trabzon'da Özel Harekat Polisi Hasan Akyüz'ün evinde bulunan 8 el bombası ile kamyondaki el bombaları aynı kafıleden. Bu bombalar, Yarbay Dönmez ile Ümraniye bombalarıyla da aynı seri.

* 2006'da Küçükçekmece'deki Eğirdir Tekstil'de bulunan 4 bombadan biri kamyondakiler ve Yarbay Dönmezin evinde ele geçirilenlerle aynı seriden çıktı.

* Ergenekon kapsamında 5 Eylül 2009'da Kahramanmaraş'ın Döngel Köyü'nde bulunan bir el bombası, 24 Mayıs 2008'de Antalya'da hırsızlık zanlısı Abdülvehhap Salman'da ele geçirilen el bombası ile 23-30 Nisan 2008'de Mersin'de köylulerin bulduğu 4 el bombası kamyondaki Özel Kuvvetler bombaları ile aynı seriden olduğu tespit edildi.

bugün



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,524 µs