En Sıcak Konular

Diyarbakır'da korsan gösteri

28 Temmuz 2010 20:23 tsi
Kendilerine 'Barış Anneleri İnisiyatifi' adını veren grubun askeri operasyonları, Hatay ve İnegöl'deki olayları protesto etmek için düzenlediği yürüyüş korsan gösteriye dönüştü.

Belediye Konukevi önünde basın açıklaması öncesinde olaylar çıktı. Ellerinde, 'intikam' yazılı pankartlarla kadınların arasına karışan bir grup yüzü maskeli genç, molotof kokteyli ve havai fişeklerle polise saldırdı.

Açıklama öncesi BDP'li yöneticiler, olayların çıkmaması için polislerle kısa bir görüşme yaptı. Bu arada bir grup, aralarında Emniyet amirleri ve sivil polislerin de bulunduğu guruba saldırdı. Yumruklu saldırı bir anda molotof ve havai fişekli saldırıya dönüştü. Saldırı sırasında iki polis göstericiler tarafından darp edilirken, göstericilerden bir kısmı polis tarafından yakalandı. Bazı göstericiler kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere de taşlarla saldırdı. Grupları polis gaz bombası ile dağıttı.

Belediye Konukevi önünde gerçekleşen polise saldırı sonrası BDP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata, Emniyet görevlilerinin yanına gelerek, sağduyulu olunması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

AK PARTİ BİNASINA SALDIRI

Grup daha sonra Belediye Konukevi önünden ayrılarak, Turgut Özal Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada sık sık, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup daha sonra BDP il binasına 150 metre mesafede bulunan AK Parti il binasını hedef seçti. AK Parti il teşkilatına saldıran göstericiler, partiyi taş yağmuruna tuttu, camlarını kırdı. Çevik kuvvet ekipleri grubu dağıttı. Göstericiler, daha sonra ara sokaklara kaçarak polislere taşlarla saldırdı. Polis helikopteri göstericilerin yerlerini belirlemek için sürekli uçuş yaptı. Göstericiler birçok yolu trafiğe kapattı.

cihan



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs