En Sıcak Konular

10 araçtan 1'inde var!

28 Temmuz 2010 20:09 tsi
Muayene istasyonlarına giden araçların durumu trafikteki büyük tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Araç muayene istasyonlarında bugüne kadar muayene olan 7 milyon 794 bin aracın 3 milyon 211 bin 986'sının muayeneden geçemediği ve 10 araçtan birinin fren tertibat problemi olduğu belirtiliyor.

Ulaştırma Bakanlığı koordinesinde, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliği ve TÜVTURK'un desteğiyle başlatılan 'Güvenli Taşıt Hareketi Tır'ı Samsun'a geldi.

Türkiye'de can ve mal kayıplarına yol açan en ciddi sorunlardan birisi olan trafik konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacıyla toplumda farkındalık yaratmak için hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi projesinin bir parçası olan 'Güvenli Taşıt Hareketi' etkinliği uygulanacak olan 16 ilden 6'ıncı sırada olan Samsun'da başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan Güvenlik Taşıt Tır'ı alanında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde psikoteknik değerlendirme cihazı ile sürücülerin dikkat, algı bellek izleme ve muhakeme gibi temem becerileri, ayak el ve göz koordisyonu gibi psikomotor becerileri, tepki zamanı çevresel görüş, hız-mesafe tahmini, çarpışma zamanı tahmini gibi becerileri test edildi. İki tekerlekli ve kendi kendini dengeleyen bir araç olan segway diğer dikkat çekici unsurlardan biri oldu. Etkinlikte araç kullanıcıların olası kazalarda kontrollerini yitirdiklerinde yaşadıkları durumun benzerini denemelerine olanak sağlayan emniyet kemeri simülatörü ve alkol alımı sonrası meydana gelen sarhoşluk sonucu görme üzerindeki olumsuz etkisini gösteren sarhoş gözlüğü son derece ilgi çekti.

Etkinlikte Araç Muayene İstasyonu şirketi TÜVTURK tarafından yapılan yazılı bildiride, araç muayene istasyonlarında bugüne kadar 7 milyon 794 bin muayene olan aracın 3 milyon 211 bin 986'sı muayeneden geçemediği ve muayeneden geçemeyen araçların yüzde 40'ının fren tertibatında yer alan kusurlardan dolayı muayene tekrarına çağrıldığı bildirildi.

Bu verilerin ışığında trafikte seyretmekte olan 10 araçtan birinin fren tertibat problemi veya önemli başka bir kusuru bulunduğu ve trafikte seyreden her 100 araçtan birinde emniyet kemeri kusurlu bulunurken, toplamda ağır kusurlu veya emniyetsiz araç sayısı ise 1 milyon 377 bin 315 adet olduğu kaydedildi.

"2 BİN TAKSİNİN TAKSİMETRESİNDE MÜHÜR YOK"

Ayrıca muayene işlemi yapılan ticari taksi sayısının 70 bin 249 olduğu ve 2 bin 294 adet ticari taksinin taksimetresinde mühür bulunmadığı veya yanlış ayarlanarak araçlara entegre edildiği açıklandı.

Etkinliğe Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

cihan




Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs