En Sıcak Konular

MHP'li Vural: Amanosları temizlemek için önce kafanızı temizleyin

28 Temmuz 2010 19:53 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un "Aydın’da valilik yapma imkanını kaybettiğini" öne sürdü.

Vural, MHP İzmir, Aydın, Manisa, Muğla milletvekilleri ile il başkanları ve partililerin katılımıyla Aydın Gar Tesisleri’nde düzenlenen "Ülken İçin Bir ’Hayır’ Yeter" toplantısında yaptığı konuşmada, dört ilin ortak çalışmasıyla referandumda Ege’den güçlü bir "hayır" oyu çıkması için hep birlikte çalışma yürüteceklerini belirtti.

MHP Aydın İl Binası’nda asılı olan "Sen açıldıkça analar ağlıyor" pankartının indirilmesinin "hukuksuz" olduğunu, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un görevi bırakması gerektiğini savunan Vural, "Bizi kimse susturamazdı, susturamadı. Pankart hukuksuz bir şekilde indirildi ancak bundan böyle tişört olarak giyilecek. Vali, tişörtleri nasıl çıkaracak onu merak ediyorum" diye konuştu.

Vural, devletin valisinin aynı zamanda milletin valisi olması gerektiğini ifade ederek, "Aydın Valisi Aydın’da görev yapma imkanını kaybetmiştir. Onun için valinin bu görevi bırakması Aydın ve kendisi için daha iyi olacaktır" dedi.

-SES KAYDI DİNLETTİ-

Toplantıya katılanlara AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç’a ait olduğunu belirttiği ses kaydını dinleten Vural, bir düğünde şahitlik yapan Koç’un evlilik cüzdanını uzatırken, "Ben aslında bunu erkeğe verme taraftarıyım ama genel başkanımızın sünnetini takip ederek hanımefendiye vermek istiyorum" dediğini öne sürdü.

Eski AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in söylediği ileri sürülen "Başbakan bizim için ikinci peygamberdir" sözünün yer aldığı ses kaydını da partililere dinleten Vural, "Aydın, valisiyle, il başkanıyla layık olmayan insanlar tarafından temsil ediliyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 1 Ağustos Pazar günü Aydın’da miting düzenleyeceklerini anımsatan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referanduma ilişkin mitinglere "devletin imkanlarıyla" katıldığını iddia etti.

Vural, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan, 19 Ekim’de düzenlediğin açılım törenini yüreğin yetiyorsa gel Aydın’da yap. ’Güzel şeyler oluyor’ diyorsun gel bu güzellikleri Aydın efeleriyle, zeybekleri ile paylaş. İşte ’sen açıldıkça analarımız ağlıyor’ derken milletimize bunu demek istiyoruz. Biz burada neden Anayasa değişikliğine ’hayır’ diyoruz, bunu açıklıyoruz. Anayasa değişikliği, toplumsal mutabakatla yapılır ama maalesef bu Anayasa değişikliği milleti bölüyor.

MHP olarak ’gel beraber anayasa yapalım. Hangi konular varsa milletimize anlatalım ondan sonra sandığı koyalım, milletimiz bizi tekrar seçerse Anayasa’yı değiştirelim’ dedik. Ama Başbakan, Genel Başkanımızın elini tutmadı." Vural, terörle mücadele eden komutanların tutuklandığını, terörle mücadelenin suç haline geldiğini ileri sürerek, "Habur’daki rezalete "güzel şeyler oluyor’ diyen zihniyete ’hayır’ diyoruz. Onun için bu Anayasa değikliği bir tuzaktır, bir oyundur. Bu oyunu hep beraber bozmamız gerekiyor" dedi.

-"ÖNCE KAFANIZI TEMİZLEYİN"-

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, katıldığı cenaze töreninde "Amanosları temizleyin" dediğini hatırlatan Vural, "Bu Amanoslara gelinceye kadar siz ne yapıyordunuz? Yan gelip yatıyordunuz. Amanosları temizlemek için önce kafanızı temizlemek lazım. Kafanızı temizleyin" diye konuştu.

Bu arada toplantı öncesi partililere, "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" yazılı tişörtler dağıtıldı.

cihan



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs