En Sıcak Konular

Kapusuz: YAŞ ve referandum öncesi provokasyonlar artıyor

28 Temmuz 2010 19:38 tsi
Kapusuz: YAŞ ve referandum öncesi provokasyonlar artıyor...

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Adana'daki cenaze töreninde, hakkında yakalama kararı çıkartılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in yanında durup elini sıkmasını değerlendirdi. Kapusuz, "Biz insani ilişkiler konusunda en ileri noktada bulunmalıyız. Bir insanı suçlu kabul etmek için mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verilmesi gerekiyor. Biz suçlu da olsa insanların elini sıkmakta, insani ilişkiler kurmakta bir yanlışlık görmüyoruz." dedi. Kapusuz, Türkiye'de YAŞ ve referandum öncesi provokasyonların artığını belirterek, bu konuda vatandaşların uyanık olmasını istedi.

AK Parti Beypazarı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, toplantı sonrası CİHAN'ın sorularını cevapladı. İçişleri Bakanı Atalay'ın Adana'daki şehit cenazesinde Balyoz sanığının elini sıkması ile ilgili Kapusuz, "Biz insani ilişkiler konusunda en ileri noktada bulunmalıyız. Her insan sanık olabilir, herhangi bir konuda suçlanabilir. Bir insanı suçlu kabul etmek için mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verilmesi gerekiyor. Biz suçlu da olsa insanların elini sıkmakta, insani ilişkiler kurmakta bir yanlışlık görmüyoruz." diye konuştu.

Kapusuz, CHP'nin TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35.maddesinin kaldırılmasına yönelik teklifinden geri adım atarak değiştirme teklifinde bulunacağının hatırlatılması üzerine şunları dile getirdi: "CHP'nin samimiyet konusundaki sıkıntısını her zaman görüyoruz. Sayın Genel Başkan bir adım atıyor. Parti müdahale ediyor, geri adım atıyorlar. Bu olayı son olarak 35. madde konusunda da gördük. Arkadaşlar bir metinden bahsediliyor, bu metini bize versinler onu değerlendirelim. Türkiye'nin demokratikleşmesi için, önündeki engellerin kaldırılması için birtakım yanlışlıkları önlemek için ne gerekiyorsa parti olarak yapmaya hazır olduğumuzu, bu hususta hangi teklifi verilirse onun yanında olacağımızı, sahip çıkacağımızı bir kez daha söylemek isterim."


"REFERANDUM VE YAŞ KARARLARI ÖNCESİ PROVOKASYONLAR ARTIYOR"

Türkiye'de önemli kararlar öncesi provokasyonların arttığına dikkat çeken Kapusuz, bu konuda Türk milletinin uyanık olması gerektiğini ve her kesime görev düştüğünü ifade etti.

Kapusuz sözlerini şöyle tamamladı: "Referandum öncesinde, YAŞ kararları öncesinde Türkiye'ye zarar verecek, bağları tahrip edecek provokasyonlar görülüyor. Ben yüce Türk milletinden bir istirhamda bulunmak istiyorum. Biz kardeşiz, kardeşliğimiz ile büyüdük, devletimizi kurduk. Kıyamete kadar da kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruma adına siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri gerekli duyarlılığı göstermelerini istirham ediyorum. Toplumumuzun da bu konuda yanlış içerisinde olanlara gerekli tepkiyi göstermesini istiyorum."
 
cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs