En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye dava

28 Temmuz 2010 19:01 tsi
Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ayrı ayrı tazminat davası açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında, "O e-muhtıra AKP'nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya, mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Sayın Büyükanıt ile Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır o olayda" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin'in açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun dün bir TV kanalında canlı yayına katıldığı anımsatıldı.

"Kılıçdaroğlu'nun, programda, Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla, tamamen gerçek dışı iddia ve ithamlarda bulunduğu, onur ve saygınlığını ihlal ettiği" savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, programdaki, Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de yaptıkları görüşmeye ilişkin sözleri aktarıldı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, "Allah aşkına söyler misiniz? Ben darbe yapmaya kalkacağım, e-muhtırayı koyacağım, Başbakan ile oturacağım, sohbet edeceğim. Gizli sırlarımız neyse bölüşecekler, paylaşacaklar ve ben emekli olduktan sonra benim altıma çok pahalı zırhlı araç alınacak ve ben ödüllendireceğim", "Çünkü o e-muhtıra AKP'nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya, mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Sayın Büyükanıt ile Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır o olayda. Çıksınlar, söylesinler, 'Biz işbirliği yapmadık' desinler" ve "Sayın Başbakan konuşmalı. Dolmabahçe'de ne konuştular, konuşmalı. Halkından gizli, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler devletin arşivine yansımıyorsa, orada çıkar işbirliği vardır. O çıkar işbirliği, ikisinin arasındadır. Çıkar işbirliğini açıklasınlar, biz de öğrenelim" ifadeleri vurgulandı.

"Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında, Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın gizlice görüştükleri, görüşmede AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesinin amaçlandığı, ikisi arasında çıkar işbirliğinin yapıldığı gibi iddia ve değerlendirmelerinde bulunduğu" ifade edilen dilekçede, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Bu görüşmenin içeriğinin açıklanmadığı, gizli olduğu gerekçesiyle farklı yaklaşımlarda bulunmak, bu görüşmenin karşılıklı çıkar ilişkisine dayandığını, ülkenin ve milletin çıkarlarının değil, kişisel çıkar ilişkisinin bulunduğunu iddia etmek, soyut, gerçeği yansıtmayan, bu iki kişiyi ve hatta temsil ettikleri makam ve kurumları işlevsiz bırakmaya yönelik, hukuka aykırı iddia ve ithamlardır."

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının Başbakan Erdoğan'ı aşağılamaya yönelik olduğu kaydedilen dilekçede, "Müvekkilimin (Başbakan Erdoğan'ın) ülke çıkarları için değil, kendi özel çıkarları için kurumları kullandığını, onların itibarını sarsacak ilişkiler içinde olduğunu iddia etmek, açık bir hakaret oluşturur" denildi.

Dava, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

Bir dava da Bahçeli'ye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı yazılı açıklama nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklamadan bölümlere yer verildi.

"Basın açıklamasında, siyasi eleştiri ötesinde, Başbakan Erdoğan'ı ağır biçimde suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı" savunulan dilekçede, "açıklamanın, PKK'nın son terör saldırıları nedenine dayandırılmakla birlikte, Başbakan Erdoğan'a karşı ağır ve inanılmaz ithamları da içerdiği" kaydedildi.

Dilekçede, "Davalının (Bahçeli), bu çirkin ve ağır iddia ve ithamları ile milli ve manevi değerler noktasında son derece duyarlı olan Türk toplumuna karşı müvekkilimin aşağılanmasını, müvekkilimin Türk toplumunun kin ve husumetine maruz kalmasını sağladığı açıktır" ifadesi kullanıldı ve Bahçeli'nin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığına yer verildi.

Dava, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

cnnturk



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs