En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Açık bir provakasyon

28 Temmuz 2010 18:33 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir televiyon programının canlı yayınında Hatay Dörtyol’da ve İnegöl’de yaşanan olayları değerlendirdi.

Kurtulmuş: Kongreden kaçmayız, Saadet’i kongre partisi haline de getirtmeyiz

Kurtulmuş, bu hafta yapacakları il başkanları ve Genel İdare Kurulu toplantılarından sonra olağanüstü kongreyle ilgili kararı açıklayacaklarını söyledi.

Kurtulmuş, olağanüstü kongre için 650 delege tarafından genel merkeze yapılan başvuruyla ilgili olarak, “Tüzüğümüz ve Siyasi Partiler Yasası neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Kongreden kaçmamız, ertelememiz söz konusu olmaz. Durumu bu hafta parti yönetiminde yapılacak toplantıları değerlendirdikten ve fikir alışverişinde bulunduktan sonra, kongrenin yeri ve zamanıyla ilgili gerekli adımları atacağız” dedi.

Kurtulmuş, sözlerini, “Ama biz partimizi kongre partisi haline de getirtmeyiz. Çünkü Saadet Partisi iktidar alternatifidir. İktidar yolunda yürürken, bunun önüne engeller çıkartılmasına izin vermeyiz” diye sürdürdü.

SP Lideri Kurtulmuş, “Kongre olsa da partimizde genel başkan sorunu yok, yeniden seçiliriz. Partimizde bölünme ihtimaline karşı da elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

Kurtulmuş: Açık bir provakasyon

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınına konuk olarak Hatay Dörtyol’da ve İnegöl’de yaşanan olayları da değerlendirdi.

Kurtulmuş, olayların açık bir provakasyon olduğunu belirterek hükümet ve muhalefet partilerinindemokratik açılımkonusunda hatalar yaptığını vurguladı.

Saadet lideri, hükümetin demokratik açılım sürecine adeta “pusulası” olmadan başlayarak büyük bir yanlışa imza attığını bunun karşısında da muhalefetin hükümetin her tavrına hayır deyip yerini dolduracak bir öneri sunamadığını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, Türkiye’de iki olgunun yan yana geldiğinde olağanüstü bir duruma gidildiğini bunlardan birinin siyasetteki kamlaşma ve kutuplaşma ortamının diğerinin de yaşananterörortamının olduğunu söyledi.

Kurtulmuş: Bu halk hiçbir zaman kardeş kavgasına düşmemiştir

Kurtulmuş, bu olaylarla birlikte demokrasinin önünün kesildiğini ifade ederek şöyle konuştu;

“Türkiye’de yaşanan terör olaylarına rağmen hiçbir zaman bir Türk ve Kürt çatışması olamamıştır, bu halk kardeş kavgasına düşmemiştir. Türkiye’de siyasetteki kutuplaşma ve terör olayları yan yana geldiğindeTürkiyeolağanüstü bir duruma doğru gidiyor. Türkiye’nin ihtiyacı Anayasal olarak güçlü bir reform süreciyle bu durumu çözmesidir.”

Numan Kurtulmuş, yaşanan olayların önüne geçilmesi için Türkiye’nin ciddi ve milletin taleplerini göz ardı etmeyen bir Anayasal değişikliğe ihtiyacı olduğunu belirterek “Türkiye reform süreciyle bu problemlerini çözmelidir” dedi. 


samanyoluhaber



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs