En Sıcak Konular

Balyoz operasyonuna bakan müdahalesi

28 Temmuz 2010 15:06 tsi
Balyoz operasyonuna bakan müdahalesi Balyoz Operasyonu'yla ilgili çok kritik bir iddia ortaya atıldı. Balyoz sanıklarının muvazzaf personel dışında olanlarla ilgili yakalama emrine by-pass iddia edildi.

Turktime haber sitesinin özel haberine göre, Balyoz Operasyonu’yla ilgili çok kritik bir bilgiye ulaşıldı. Balyoz sanıklarının muvazzaf personel dışında olanlarla ilgili yakalama emrine by-pass yapıldığı öğrenildi.

Kabineninin önemli bir bakanının Emniyet teşkilatına talimat vererek, yakalama kararının uygulanmamasını istediği Ankara Kulisleri’ne bomba gibi düştü.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yakalama emri sonrası en tepeden başlayan yakalama operasyonları, ilk olarak Org. Çetin Doğan’ı vurmuştu. Ancak sonrasında yakalama operasyonları adeta bıçak gibi kesildi. Önemli bakandan gelen emir sonrasında frene bastırıldı.

İçişleri Bakanı Atalay’ın yakalama kararlarına ilişkin tavrı da önceki gün medya önünde ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Atalay, hakkında yakalama kararı bulunan Korgeneral Nejat Bek’le yan yana yürüyerek ve elini sıkarak medyaya görüntü ve fotoğraf verdi.

MSB BAKANI DEVREDE

Olayları en yakından yaşayan isim ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül. Medyada pek sık görünmeyen Vecdi Gönül, son günlerde Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere gazetelere demeç vermeye başladı. Gönül son olarak, Taraf’a konuştu ve “Generaller Serbest Kalırsa terfi ederler” açıklamasını yaptı. Gönül’ün gönlünde, Balyoz’dan sanık olanlardan sadece “paşa” rütbesindeki isimlerin terfi ettirilmesi olduğu kulislere yansımış durumda. Bu amaçla TSK Personel Yönetmeliği’nin 65. Maddesi ve Subay Sicil Yönetmeliği’nin 82. maddesinden yol aranıyor…

Diğer yandan, haklarında 5 yıldan fazla hapis gerektiren suçtan dava açılan TSK ve Jandarma personeliyle ilgili görevden alma yetkisi Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı’nda.

İki bakan bu yetkiyi kullanıp, Ergenekon/Balyoz/Kafes/Poyrazköy gibi süreçlerde yargılanan personeli açığa alırsa, bu personelin terfisi otomatikman devre dışı kalıyor. Açığa alınan personelin terfisi yasal olarak mümkün değil.

Ankara’da masaya yatırılan konulardan biri de bu. Ancak iki bakanın da bu formüle sıcak bakmadığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Atalay özellikle birden fazla müebbetle yayınlanan Jandarma Albay Cemal Temizöz konusunda açığa alma yetkisini kullanmamakla eleştirilmişti. Atalay, Emniyet Genel müdür Yardımcıları hakkında dava açılınca açığa alma yetkisini hızla kullanmıştı.



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs