En Sıcak Konular

'CHP topu taca atma niyetinde'

28 Temmuz 2010 13:46 tsi
'CHP topu taca atma niyetinde' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin 35. madde konusunda başından beri samimi olmadığını, referandum süresinde topu taca atma niyetinde olduğunu söyledi.

Çelik, "Tekliflerini versinler TBMM grup başkanvekilerimiz bunu inceleyeceklerdir.CHPbunu hep yapmıştır Sayın Kılıçdaroğlu hep bir iddiada bulunmaktadır. Bir çıkış noktası bulmaktadır. Sonra partisinin abileri onu uyarmaktadır. Ondan sonra da bir tavır değişikliğiyle, U dönüşüyleTürkiyekarşı karşıya kalmaktadır." dedi.

Çelik,AK PartiGenel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin 35. maddede yapılmasını önerdiği değişikliğe ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, şöyme konuştu: "Biz başından beri CHP'nin 35. madde konusunda samimi olmadığını,referandum süresinde topu taca atma niyetinde olduğunu hep söyledik. Bildiğiniz gibi CHP sözcüsü 35. maddeyi komple kaldırma niyetinde olmadıklarını orada bazı eğip bükmelerle bazı şartlarla bir teklif vereceklerini ifade etmiştir. Sayın Başbakan meydanlarda "Biz 35. maddeyi kaldırmaya hazırız, siz hazır mısınız?"' diye sordu. Öyle anlaşılıyor ki CHP hazır falan değil, Tekliflerini versinler TBMM grup başkanvekilerimiz bunu inceleyeceklerdir. Ve bununla ilgili parti olarak da biz kendi tavrımızı ortaya koyacağız. CHP bunu hep yapmıştır Sayın Kılıçdaroğlu hep bir iddiada bulunmaktadır. Bir çıkış noktası bulmaktadır. Sonra partisinin abileri onu uyarmaktadır. Ondan sonra da bir tavır değişikliğiyle, U dönüşüyle Türkiye karşı karşıya kalmaktadır. Bunda da bunun böyle olduğunu Süha Okay'ın yaptığı açıklamadan anlıyoruz."

"DARBE YAPMAK ANAYASAYA AYKIRI"

Çelik, "35. madde değişikliği ile ilgili AK Parti'nin olumsuz bir tavrı olursa siz 35. maddenini kalıdırılması ile ilgili TBMM'ye AK Parti Grubuu adına bir teklif sunabilir misiniz?" sorusu üzerine ise, "Türkiye'de ne kadar antidemokratik kanun varsa ne kadar anayasa maddesi varsa ne kadar yasak varsa bunları kaldırmayı AK Parti kendi varlık sebebi sayar. Ve geldiğimizden beri biliyorsunuz Türkiye'nin demokratik standartları yüksek bir ülke olması, gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet olması, siyasetin üzerindeki vesayetin kalkması ve güçler ayrılığı prensibinin tam olarak yerine oturmasını temin etmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. 35. madde anayasa ile belirlenmiş olan Türkiye Cumhuryetini korumayı TSK'ya görev olarak vermiştir. Darbe yapmak bizaati Türkiye Cumhuriyetinin anayasasına aykırıdır. Dolayısıyla eğer bu madde değiştirilecekse CHP'nin söylediği gibi kenarından kıyısından dolanarak değil, adam akıllı bir değişiklik yapılması gerekiyor. Ben daha önce teklifte bulundum. Madem hükümet ve iktidar ayrımı yapmıyoruz. Kanun teklifi vermek için illa iktidar olmak gerekmiyor. O tasarıdır. Onun dışında her milletvekili bireysel olarak kanun teklifinde bulunabilir. Dolayısıyla TBMM'de CHP samimiyse bununla ilgili komisyon kurulur. Olması gereken şekil belirlenir ve TBMM bunu ele alır. Doğru olan budur." ifadelerini kullandı

"İÇİŞLERİ BAKANI YAKASINA YAPIŞACAK DEĞİLDİ"

Adana'daki cenaze töreninde İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürünün bulunduğu törende Balyoz Davası'nda hakkında yakalama kararı bulunan 6. Kolordu Komutanının olmasına rağmen hakkında her hangi bir işlem de yapılmamasını değerlendiren Çelik, "Bir komutanla sayın İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü bir araya geldiği zaman Sayın İçişleri Bakanı veya Emniyet Genel Müdürü efendim bu tutuklananlar arasındadır, adı tutuklanacaklar listesindedir diye her halde yakasına yapışacak halleri yok." dedi.Bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu ve bu işleri yargının yaptığını belirten Çelik, "Bir şeyin daha bilinmesi gerekiyor. Her hangi bir insanın bu üst düzeyde bir insan da olabilir sıradan bir insan da olabilir. Aranması, yakalanması, tutuklanması, İçişleri Bakanının veya Emniyet Genel Müdürünün görevi değil. Bu durumda polis bu işle görevlendirilir. Eğer kırsal alanda ise jandarma bu işle görevlendirilir. Jandarma ve polis savcının emrinde bir insan olarak çalışır, adli kolluk vazifesi yapar. İddia edildiği gibi tutuklamalar da İçişleri Bakanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğünün doğrudan müdahil olması söz konusu değildir. Bu durumda polis adli kolluk görevi yapmak üzere cumhuriyet savcısının emrindedir." diye konuştu.

"CHP'NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI BU"

"Referandumda evet oyu vereceğini açıklayan Bingöl Yenisu Beldesi Belediye Başkanı CHP tarafından disipline sevk edildi. Bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna ise Çelik, şöyle cevap verdi: "CHP'nin demokrasi anlayışı budur. Böyle bir konuda siz bağlayıcı grup kararı da alamazsınız. Kendi parti mensuplarınızı böyle bir meseleden dolayı cezalandıramazsınız, bu doğru değil. Netice itibariyle belediye başkanı çıkmıştır orada bir irade beyanında bulunmuştur. Belediye başkanının başka vatandaşların oyunu ipotek altına almak gibi bir hakkı da yok yetkisi de yok. Ama kendisi, kendisinin oyunun 'evet' olacağını söylemiştir. Bundan dolayı bir insan ihraç talebiyle disipline sevk ediliyorsa bunu yapan partinin demokrasi anlayışı halk tarafından elbette sorgulanacaktır. Burada söylenebilecek başka bir şey yok." 

CİHAN

 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs