En Sıcak Konular

Adalet Bakanı Ergin: Atmosfere göre değerlendirin

28 Temmuz 2010 13:31 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit olan dört polisin cenaze töreninde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Balyoz davasında yakalama emri çıkartılan Korgeneral Nejat Bek ile tokalaşmasının sorulması üzerine "Oradaki atmosfere bakın, ona göre değerlendirin.

Türkiye Noterler Birliği'ndeki meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine kabul edilen 8 ve 9. dönem 348 adli yargı hakim ve savcı adayının ad çekme töreni sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Ergin, devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmalara ilişkin değerlendirme yapmak istemediğini ifade etti. Yargı kararlarının eleştirilebileceğini dile getiren Ergin, değerlendirmelerini sonuçlandıktan sonra yapacağını belirtti.

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki olayları hatırlatan Ergin, şehitlerin yüreklerini dağladığını vurguladı. Terör örgütünün varmak istediği noktaya gitmeyeceklerini vurgulayan Ergin, örgütün kardeşi kardeşe düşürmek istediğini, kardeş kanı dökmeye çalıştığını kaydetti. Vakurlu bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Ergin, bu dönemde sabırlı davranılması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "27 Nisan E-Muhtırası'nın AK Parti'yi iktidar yapmak için yapıldığını" iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine ise Ergin, böyle bir düşünceye göre CHP'nin de AK Parti'nin iktidar olması için yardımcı olduğunu söyledi. CHP'nin muhtıraya o dönem destek verdiğini dile getiren Ergin, Genelkurmay'ın açıklamasına göre hareket ettiklerini söyledi.

Başbakan ile yapılan görüşmenin sorulması üzerine de Ergin, Genelkurmay Başkanı'nın Başbakan'a karşı sorumlu olduğunu hatırlatarak, 24 saat içinde istediği vakit görüşebileceğini belirtti. Kendisinin de kurulun üyesi olduğunu anlatan Ergin, Başbakan ile daha önce çok kez görüştüğünü kaydetti.

cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs