En Sıcak Konular

Bakan Ergün'den 27 Nisan açıklamaları

28 Temmuz 2010 12:27 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 27 Nisan'da yayımlanan e-muhtıra bildirisi ile CHP'nin amaçları arasında tam bir amaç beraberliğinin tespit edildiğini söyledi.

Açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan Ergün, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ergün, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Ergün, bir gazetecinin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan'da yayımlanan e-muhtıranın AK Parti'nin iktidara gelmesi için oraya konulduğunu ve Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın işbirliği yaptığı yönündeki iddialarını hatırlatması üzerine, "Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözü şöyle bir tersine çevirirsek, muhatabı bizatihi kendileridir. O bildiriyle CHP'nin amaçları arasında tam bir amaç beraberliği tespit edilmiştir. Belki kısa vadeli amaca ulaşılmış ama orta ve uzun vadeli amaçlarına hükümetin duruşu sebebiyle ulaşamamışlardır. Herkes bir de muhasebeyi bu açıdan yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

"27 Nisan günü ne oldu arkadaşlar" diye soran Bakan Nihat Ergün, şöyle devam etti: "Olaylardan bağımsız olarak değerelendirmeyelim, ne oluyordu 27 Nisan günü Türkiye'de. O sabah TBMM'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci tur oylaması vardı. Ana muhalefet partisi 367 diye bir mevzuya takılmıştı. '367 kişi genel kurulda bulunmasın' diye herkes elinden geleni yapıyordu. Çünkü 367 kişi genel kurulda bulunmazsa, bu oylamanın geçersiz olduğuna dair Anayasa Mahkemesi'ne bir başvuruda bulunacaklardı. Bunun için Anavatan Partisi, partisinde hapsedildi. Milletvekilleri partilerinde hapsedildi ve Meclis'e gelemediler. Bir operasyon orada yapıldı. Kim yaptı bilmiyoruz ama orada bir operasyon yapıldı.

Tuvalete dahi gidemediler. Bir arkadaş kaçmış, o gün bir arkadaş kaçarak partiden geldi. Bir operasyon oarada vardı, ikinci bir operasyonda; Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar genel kurula girmediler, milletvekillerini genel kurula sokmadılar. Sadece gözlemci olarak bir temsilci orada bulundurdular ve dediler ki 367 kişi bakalım girecek mi girmeyecek mi. 367 kişiden fazla kişi girdi aslında. Ama oylamaya katılmadığı için o kadar kişi hemen saat 18.35'te CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu; 'Bu oylama geçersizdir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılamaz parlamentoda' diye. Bu operasyonların amacı neydi? Cumhurbaşkanlığı seçimine engel olmak."


"BİLDİRİYLE CHP'NİN EYLEMLERİ ARASINDA AMAÇ BİRLİĞİ VARDI"

Aynı gün gece Genelkurmay sitesinde bir bildirinin yayınlandığını hatırlatan Ergün, "Saat 18.35'de CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitti, aradan 4-5 saat geçtikten sonra Genelkurmay internet sitesinde bu bildiri yayınlandı. Bildirinin amacı neydi? Cumhurbaşkanlığı seçimine engel olmak. Bu kadar senkronizasyon, bu kadar işbirliği nasıl olabilir arkadaşlar? Eğer bir işbirliğ varsa bu bildiriyi yayınlayanlarla CHP'nin eylemleri arasında tam bir amaç birliği vardır."

Ergün, kısa vadeli amaçlarına ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Kısa vadeli amaç neydi? Cumhurbaşkanlığı seçimine engel olmak. Cumhurbaşkanlığı seçimine o gün itibariyle engel olunmuştur ve Anayasa Mahkemesi tehdit edilmiştir Sayın Baykal tarafından, eğer bizim istediğimiz kararı vermezseniz Türkiye karışır diye. Açın ertesi günkü gazetelere bakın. Bizim istediğimiz kararı vermezse Anayasa Mahkemesi, Türkiye karışır, yani karıştırırız beyanatı verilmiştir. O gece internete koyulan bildiriyle de gerekirse Türkiye'de siyasete müdahale ederiz mesajı verilmiştir. Bu iki mesaj amaç beraberliği taşıyan mesajlar değil midir? Ama önemli olan duruştur. Ertesi gün Türkiyede ilk defa bir hükümet bu tür olaylara karşı duruşunu ortaya koymuştur. Ilk defa bir hükümet dik bir duruş sergilemiş ve bunu yapanların yanlış yaptığını, bunu yapanların sorumluluk taşıyacaklarını ve bu sorumluluğun hesabını vereceklerini ifade etmiştir. Ondan sonra Türkiye'de her şey değişmiştir. Türkiyenin akışı ertesi gün hükümetin duruşu nedeniyle değişmiştir.

Nihayetinde bir seçim kararı alındı. Ikinci hedeflerden bir tanesi de AK Parti hükümetini devirmekti. Mitingler, mitingler, mitingler.. Tandoğan, Çağlayan mitingi. Aman kimler toplanmadı, aman kimler servis araçlarıyla o mitinglere götürülmedi, aman hangi mahalleler boşaltılıp da miting alanlarında toplanmadı. Bunlar o günün siyasi konjonktüründe hepimizin yakından gördüğü ve yaşadığı işlerdir. Nihayetinde 22 Temmuz seçimleriçin karar alındı ve Türkiye'de AK Parti ikinci defa iktidar geldi ama mücadele bitmiyor ki. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı, başka işler oldu, kapatma davası süreci yaşandı.

Onun için sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği sözü şöyle bir tersine çevirirsek, muhatabı bizatihi kendileridir. O bildiriyle CHP'nin amaçları arasında tam bir amaç beraberliği tespit edilmiştir. Belki kısa vadeli amaca ulaşılmış ama orta ve uzun vadeli amaçlarına hükümetin duruşu sebebiyle ulaşamamışlardır. Herkes bir de muhasebeyi bu açıdan yapmalıdır."

CİHAN

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs