En Sıcak Konular

Avrupa'da en az doğuran Almanlar

28 Temmuz 2010 12:10 tsi
Almanya'nın başı, doğum oranlarıyla dertte. Yapılan bir istatistik Almanya'nın, dünya ortalamasına göre doğum oranlarının düşük olduğu Avrupa'da en düşük doğum oranına sahip olduğunu ortaya koydu.

İstatistiğe göre Almanya'da her 1000 kişiye düşen doğum oranı binde 7.9'da kalıyor. Bu ise yaşlı kıta Avrupa'nın en düşük doğum oranı anlamına geliyor. Avrupa'daki en yüksek doğum oranı ise İrlanda'da. İrlanda'daki doğum oranı Almanya'yı ikiye katlıyor. 2009 yılına ait rakamlar üzerinde çıkarılan istatistiklere göre ayrıca Avrupa Birliği

AB NÜFUSU İLK KEZ YARIM MİLYARI GEÇTİ.

Avrupa İstatistik Dairesi Eurostat'ın açıkladığı istatistiklere göre Almanya'yı endişelendirecek tek konu, kıtadaki en düşük doğum oranlarına sahip olmak değil. Daha da endişe verici durum ise 2008 yılında binde 8.3 olan doğum oranlarının bir yılda binde 7.9'a düşmesi.

Aslında Avrupa'daki doğum oranları dünya ortalamasının da oldukça altında. 27 ülkeden oluşan Avrupa Birliği'ndeki (AB) doğum oranları ortalaması binde 10.7. Bu rakam ayrıca AB'deki ortalama doğum oranlarında da düşüş yaşandığını ortaya koyuyor. 2008 yılında AB'nin doğum oranı ortalaması binde 10.9'du.

Eurostat'ın açıkladığı istatistiklere göre 2009 yılında Avrupa'da toplam 5.4 milyon çocuk dünyaya gözlerini açtı. Avrupa'da en yüksek doğum oranları İrlanda'da görüldü. Geçtiğimiz yıl İrlanda'daki doğum oranı binde 16.8 oldu. Doğum oranlarının yüksek olduğu ülkeler sıralamasında İrlanda'yı İngiltere ve Fransa izledi. Doğum oranlarının düşük olduğu ülkeler kategorisinde ise Avusturya ve Portekiz var. Ancak bu iki ülke bile doğum oranı konusunda Almanya'dan çok daha iyi bir noktada.


AB'NİN NÜFUSU GÖÇ SAYESİNDE 500 MİLYONU AŞTI


Diğer yandan Almanya'nın tersine, AB'nin toplamı dışarıya verdiği göçten çok göç aldı. Bu yüzden 27 ülkeden oluşan AB'nin nüfusu ilk kez 500 milyonu geçti. Bilindiği gibi Göç Yasası ile aile birleşimini zorlaştırmış olan Almanya'da 2009 yılında, dışarıdan gelen insandan fazla insan ülkeyi terk etmişti. Toplam nüfusun artmasında, yine Almanya dışındaki bir çok ülkelerde doğum oranlarının ölüm oranlarının üzerinde olması etkili oldu. İstatistikler 2010 yılı ocak ayındaki AB nüfus rakamını 501.1 milyon kişi olarak tahmin ediyor. Bu ise bir önceki yılın rakamlarına göre 1.4 milyon daha fazla insan anlamına geliyor. AB'deki ölüm oranı ise binde 9.7 ile sabit kaldı. İstatistikçiler Almanya'nın nüfusunu ise 81.8 milyon olarak hesapladı. Bu rakam Almanya'nın bir önceki yıla göre 200 bin kişi azalmasını gösteriyor.

 cihan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,085 µs