En Sıcak Konular

Bozdağ: 35. Madde konusunda AK Parti'nin tavrı açık ve nettir

27 Temmuz 2010 19:10 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 35. Maddesi'nin değiştirilmesi konusunda AK Parti'nin tavrının açık ve net olduğunu söyledi.

12 Eylül'de anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulacağı referandum çalışmaları için Yozgat'ta esnafları ziyaret eden Bozdağ, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK)'nın iç hizmetler yasasının 35. maddesinin kaldırılmasını istemesini samimi bulmadığını belirtti. Bozdağ, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin'e, 'TSK'nın iç hizmetler yasasının 35. maddesinin kaldırılmasına biz varız' diyerek, 'AK Parti'yi göreve çağırıyorum' dedi. Biz de AK Parti olarak tamam biz de varız deyince, Kılıçdaroğlu, 'AK Parti teklif getirsin, Meclis'te biz ona destek verelim' diye bir değerlendirmede bulundu. Ama bir gün sonra genel başkan yardımcıları Hakkı Süha Okay 'kaldırma değil değişiklik teklifi vereceğiz' dedi. Bu da CHP'nin samimi olmadığını gösteriyor. Ama AK Parti olarak bizler 35. maddenin kaldırılması konusunda tavrımızı açık ve net bir şekilde ortaya koyduk."

CHP'nin, TSK'nın iç hizmetler yasasının 35. maddesinin değiştirilmesine yaklaşımını gündemi başka yere çekmek ve değiştirmek için yaptığını ifade eden Bozdağ, "CHP'nin TSK'nın iç hizmetler yasasının 35. maddesinin kaldırılmasına yönelik yaklaşımı samimi değil. Tamamen gündemi değiştirmek için yapıyorlar. Deniz Baykal, 'bu anayasa değişikliği konusunda 24 tanesine evet sadece 2 tanesine itiraz ediyoruz' dedi. Buna rağmen CHP'nin itiraz ettiği bir şey de kalmadı. Anayasaya neden hayır demenin gerekçesini makul olarak millete anlatamamanın ve kamuoyuna haklılığını ortaya koyamamanın sonucu olarak hayır kampanyası yürütüyorlar, bu samimi bir kampanya değildir." ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun 'Kenan Evren'in 12 Eylül'de halk oylamasında evet çıkarsa kendimi öldürürüm' sözünün sorulması üzerine Bozdağ, şöyle konuştu: "Dünya geniştir. Herkesin yaşama hakkı kutsaldır. Sayın Evren'in de yaşama hakkı kutsaldır. Sayın Evren'in üzülmesine gerek yok. Millet onu sandıkta yargılayıp evet oylarıyla mahkum edecektir. Ondan sonra yasal süreci cumhuriyet savcıları işletecektir. Darbe anayasasına hizmet etmeyi şeref addeden MHP ve CHP genel başkanları ve üst yöneticileri Evren'i kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sayın Kenan Evren insan asmakla övünen, 'bir sağdan bir soldan bazense denge olsun diye bekledik ikisini beraber astık' diyen biri. Kendi arkadaşları asılan insanlar böyle söylüyorlar ve bu lideri kurtarmak için adım adım geziyorlar. Kampanya yapıyorlar ve bu millet sayın Evren'i ve hayır diye gezenleri de iyi tanıyor. Bu halk oylamasının partiler arası bir yarış ve rekabet olmadığını, bu halk oylamasının demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanında Türkiye'nin sınıf atlamasıyla ilgili bir değişim olduğunu milletimiz çok iyi biliyor."

Bozdağ'ın esnaf ziyaretinne Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve il teşkilatı üyeleri de katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,751 µs