En Sıcak Konular

MHP'li Toskay: 'AK Partililer'in ağlama mevsimi'

27 Temmuz 2010 16:52 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, yüksek yargıyı CHP'nin yan bahçesi olarak değerlendiren Ak Parti'nin yüksek yargıyı kendi yan bahçesi yapmaya çalıştığını söyledi.

Toskay, Başbakan Erdoğan'ın ağlamasına ilişkin de "Bu mevsim AKP'lilerin ağlama mevsimi. Hep beraber ağlamaya başladılar" dedi.

Referandum için kampanya başlatan MHP'de Antalya, Isparta, Burdur ve Denizli illerindeki çalışmalar birlikte yürütülecek. 12 Eylül'deki anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'hayır' oyu kullanılması için Akdeniz Bölgesi'ndeki kampanyanın startı Antalya'dan verildi. Adonis Hotel'de Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay başkanlığındaki toplantı, Antalya milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Mehmet Günal, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ile bu illerin il başkanlarının katılımıyla düzenlendi.

MHP olarak, AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişiklik paketine usul ve esastan karşı çıktıklarını belirten Toskay, pakette iki önemli maddenin bulunduğunu ve bir takım safsatalar ile de bunların üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Yüksek yargıyı 'CHP'nin yan bahçesi' olarak değerlendiren AK Parti'nin yüksek yargıyı kendi yan bahçesi yapmaya çalıştığını belirten Tunca Toskay, "Başbakan ve kurmaylarının kendi yakalarını sıyırmaya çalışıyor" dedi. Bu paketin kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın tamamen AK Parti'nin emrine gireceğini savunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, Başbakan Erdoğan'ın ağlamasına ilişkin de "Bu mevsim AKP'lilerin ağlama mevsimi. Hep beraber ağlamaya başladılar" dedi.

'EVREN'DEN HESAP SORAMAZLAR'

12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirenlerin başta Kenan Evren olmak üzere ceza olarak müebbet hapisle yargılanabileceklerini belirten Tunca Toskay, ancak en uzun süreli olan Kenan Evren'in dahi 30 yıl zaman aşımı olduğunu kaydetti. 13 Eylül sabahı zaman aşımı süresinin dolacağını belirten Toskay, hiç kimseyi suçun işlendiği tarihteki kanunlardan sonra çıkartılacak kanunla da yargılama veya ceza verilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

KORKMAZ'DAN KARACAOĞLAN DÖRTLÜĞÜ

Ülkücü tabanın referandumda 'evet' oyu kullanacağı yönündeki iddialara ilişkin Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, kendi tabanına hakim olamayanların ülkücü tabana yönelik dedikodu ürettiklerini belirterek, bu söylemleri Karacaoğlan'ın ilginç şu dörtlüğü ile gönderme yaptı: 'Nazlı yare fiske ile yine taş attım. Geri döndü bana delisin dedi. Bir buse istedim al yanağından, çevirdi yüzünü alırsın dedi.' MHP'LİLERİN TELEFONLARINDA 'HAYIR'LI MELODİ Diğer yandan MHP milletvekilleri ve partililer ise cep telefonları arandığında melodi olarak çalan müziklerini Barış Manço'nun 'Hayır' şarkısına çevirdi.



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs