En Sıcak Konular

Kral Abdullah, Suriye ve Lübnan turuna çıkıyor

27 Temmuz 2010 16:08 tsi
Suudi Arabistan Kralı Abdullah, bölgesel konular ve özellikle Lübnan'daki son durumu görüşmek şam ve Beyrut'u ziyaret edecek. Perşembe günü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşecek olan Kral Abdullah, Lübnan'da ise Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman i

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud resmi bir ziyaret amacıyla Perşembe günü Suriye'ye gelecek. Kral Abdullah iki günlük Şam ziyaretinde Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya gelecek. Yapılacak ikili görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve özellikle Lübnan'daki son gelişmeler ele alınacak. Esad ile Kral Abdullah görüşmesinde en önemli gündem maddelerinden birini ise Lübnan'daki siyasi durum oluşturacak.

Kral Abdullah Suriye ziyaretinin ardından ayağının tozu ile Lübnan'a geçecek. Kral Abdullah Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile bir araya gelecek. Görüşmede ikili ilişkiler ve Lübnan'daki son gelişmeler elle alınacak.

Yapılacak ziyaretlerin ardından Suriye ve Suudi Arabistan liderlerinin Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le üçlü bir zirve gerçekleştirmesi bekleniyor. Suriye, Lübnan ve Suudi Arabistan zirvesi de gündemde.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri geçen hafta Suriye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinde iki ülke arasında toplam 18 anlaşmaya imza atılmıştı. Hariri iki günlük Şam ziyaretinde Suriye lideri Esad ile 3 defa bir araya gelmiş ikili ilişkileri değerlendirmişti. Aynı gün Şam'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Esad ve Hariri ile yemekte buluşmuştu.

Bu arada Lübnan'da yayın yapan El Menar kanalı da Suriye lideri Esad'ın 3 Ağustos tarihinde Beyrut'u iyaret edeceğini duyurdu. Esad'ın Beyrut ziyareti ilişkilerin yeni bir boyut kazanması bakımından önem taşıyor.

(CİHAN)



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs