En Sıcak Konular

Baykal ihanete girmedi

27 Temmuz 2010 15:26 tsi
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle kahvaltıda buluşan Baykal, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Baykal başından Sav'dıCHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de etnik çatışma ortamı oluşturulmaması gerektiğini söyledi. Baykal, "Bu doğrultudaki tahriklere kimse alet olmamalıdır. Kimse bir toplumda gerginlik yaratmaya, husumet oluşturmaya ve çeşitli kesimleri hedef göstermeye yönelmemelidir." diyerek vatandaşı sağduyuya davet etti. Baykal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan 'ihanet tartışması'nın ise gündeminde olmadığını söyledi.
Bursa İnegöl ve Hatay'da yaşanan provokasyon olaylarını değerlendiren Baykal, kimsenin tahriklere kapılmaması gerektiğini, etnik bir çatışma ortamının oluşturulmamasını istedi. Sağduyu çağrısında bulundu. "AK Parti iktidarının tüm yanlışlarına ve sorumsuz davranışlarına rağmen toplum içindeki kardeşliğimizin ve barışımızı tehlikeye atmaya izin vermeyelim." diyen Baykal, gerginliklerin ileri boyuta taşınmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de etnik çatışma ortamı oluşturulmaması gerektiğini söyleyen Baykal, şöyle devam etti: "Bu doğrultudaki tahriklere kimse alet olmamalıdır. Olaylar büyük bir soğukkanlılıkla sorumlukla kontrol altında tutulmalıdır. Kimse bir toplumda gerginlik yaratmaya husumet oluşturmaya ve çeşitli kesimleri hedef göstermeye yönelmemelidir."

Etnik çatışmalar ortamına sokmaya çalışanlara kimsenin destek vermemesi gerektiğini kaydeden Deniz Baykal, Türkiye'de etnik kökenleri vatandaşların ne olursa olsun kardeşçe yaşaması gerektiğini, Türkiye'deki insanların bir çoğununda bu fikir doğrultusunda düşündüğünü ifade etti.

"BUGÜNLERDE YAŞANAN OLAYLAR DARBE DÖNEMİNDEN FARKSIZ"

Daha önce Kokuteli ilçesinde katıldığı bir programda partililerine yönelik yaptığı konuşmada "İhanet edip, satmayacaksınız" tavsiyesinde bulunan Baykal, siyasetin içerisinde bu tür suçlamaların, tartışmaların ve polemiklerin her zaman yaşandığını söyledi. Deniz Baykal, kendisi için bu konunun bir önemi olmadığını, demokraside bu tür şeylerin her zaman yaşanabileceğini kaydetti. Kendisinin bu tür konularla meşgul olmadığını Baykal, kendisini Türkiye'nin konuları ilgilendirdiğini söyledi. "Beni ilgilendiren Türkiye'nin birliği bütünlü ve hukukun üstünlüğüdür." diyen Baykal, iki konunun da tehlike içinde olduğunu savundu. Baykal, "12 Eylül tartışması yaratarak bugünkü hukuk çarpıklığını gözlerden kaçırma oyununa kimse alet olmamalıdır." dedi. 12 Eylül'ün bir darbe dönemi olduğunu hatırlatan fakat bugünlerde yaşanan olayların darbe döneminden farksız olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi: "Bugün yaşananlar 12 Eylül darbe döneminde yaşananlardan farklı değildir. Bu kadar büyük hukuksuzluğun yapılması için askeri darbeye ihtiyaç yokmuş gibi algılanıyor. Bu dönem bize bunu öğretti."

 

CİHAN

 



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs