En Sıcak Konular

SP olağanüstü kongreye gidiyor

27 Temmuz 2010 15:19 tsi
SP olağanüstü kongreye gidiyor Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Necmettin Erbakan arasında başlayan liste krizi partiyi yeni bir olağanüstü kongre yapmaya mecbur bıraktı.

Kurtulmuş, son olağanüstü kongrede Milli Selamet Partisi’nde Erbakan’la yola çıkanlar kadrosundan sadece Recai Kutan’a yeni GİK’te yer vermişti. Kurtulmuş, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, Yasin Hatipoğlu gibi diğer gelenekçilere Onur Kurulu üyeliği teklif etmişti.

Tüm bu gelişmeler üzerine Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un sildiği aile fertlerini yönetime aldırmak amacıyla yeniden olağanüstü kongre hazırlığı başlatmıştı.

Son olarak Erbakan ile Kurtulmuş arasında yapılan başbaşa görüşmenin de sonuç vermediği belirtilirken, bugün Erbakan’ın kurmaylarından Mustafa Kamalak ile Temel Karamollaoğlu, olağanüstü kongre için Saadet Partisi genel merkezine başvurdu. Parti genel merkezinden yapılan açıklamada, olağanüstü kongre için parti tüzüğünün gerekli kıldığı 1250 delegenin salt çoğunluğu olan 626 oyun bulunduğu ve olağanüstü kongreye gitme kararının verildiği belirtildi.

'ÖNDER SAV'DAN GÖRÜŞ ALINMASINA ÜZÜLDÜK'

SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, kongre kararını değerlendirirken geçtiğimiz günlerde Şevket Kazan ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav buluşmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Malkoç, ''Sav'dan görüş alınması bizi üzmüştür'' dedi.

Malkoç, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu: ''İmzalar yeterli. Olağanüstü kongreyle ilgili şu an olacak veya olmayacak diye bir şey söz konusu değil. İl İdare Kurulu kararı verecektir. Bizi üzen tarafı Önder Sav'ın sözleriyle milli görüşe yön verilmeye çalışılmasıdır. Önder Sav'dan görüş alınması bizi üzmüştür. Önder Sav'la ne geçmişte ne bugünde bir ilgisi yoktur. Bize her gün gazete çıkıp konuşmak doğru değil diye öğretenler, 11 Eylül'den sonra öğrettiklerini yapmalılar.''



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs