En Sıcak Konular

'Madem öyle, BDP neden boykot ediyor?'

27 Temmuz 2010 14:52 tsi
'Madem öyle, BDP neden boykot ediyor?' AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP ve MHP'ye "Bu anayasa yıkım anayasası ise PKK'nın BDP'si niye sandığı boykot ediyor?" diye sordu.

Samsun Yabancılar Pazarı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelenAK PartiGrup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, pazar esnafının sorunlarını dinledi. Sözü anayasa değişikliği referandumuna getiren Kılıç, CHP-MHP-BDP üçlüsünü de sert dille eleştirdi.Anayasa değişikliğipaketinin AK Parti anayasası olmadığını ve partisine çıkar sağlamayacağının altını çizen Suat Kılıç, "Milletin oylarıyla seçilmiş hükümetlerin dipçik zoruyla görevlerinden uzaklaştırılmaması için sandığa gidiyoruz. Geçmişin acılarına sünger çekmek için yeni anayasaya sahip çıkmanızı istiyorum. Demokrasiye, hukuk devletine, bu dramların bir daha yaşanmamasına, çetelerle mücadeleye, milletin seçtiklerini zindanlara göndermemek ve12 Eylülacılarını onaylamamak için 'evet' diyeceğiz. " dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk yaptıkları iddiasına değinen Suat Kılıç, çiğ et yiyenin karnının ağrımayacağını kaydetti. Yüce Divan diye bir korkularının olmadığının altını çizen Kılıç, "Kul hakkı yemeği göze alan korkacaksa, Yüce Divan'dan değil Mahkeme-i Kübra'dan korksun. Biz buna böyle bakarız. Bu işlerin, söylemlerin hepsi numara. Biz milletin parasını yeseydik, Ankara-Samsun duble yolunu, Karadeniz Sahil Yolu'nu, bölge araştırma hastanesini, eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konut yatırımlarını yapamazdık. Muhalefet yolsuzluk var diyor. Bu kadar yatırımı gerçekleştiren bir iktidarın yolsuzluk yapabilmesi mümkün değildir. Çalan bir hükümet yatırım yapacak parayı bulamaz." şeklinde konuştu.

Yeni anayasa paketinin Türkiye'yi yıkım projesi olduğu ve ülkeyi böleceğine ilişkin söylemlere de değinen AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, "Bu anayasa, terörle mücadelede başarı sağlayacak, terörü bitirecek bir anayasadır. Ama maalesef terör yapanlar da terörden beslenenler de bu anayasaya karşı çıkıyor. Üçü bir araya nasıl geldi anlayamıyorum. Bu anayasa yıkım anayasasıysa, iddia ettikleri gibi terörün işine yarıyorsa, yıkıma hizmet ediyorsa PKK'nın BDP'si niye sandığı boykot ediyor? Bunu düşünmek lazım. Çünkü işlerine gelmiyor. Milletin evet dediğine hayır demek zor bir hadisedir. Hayır dediği için zorlanıyorlar. Bir partinin yetkilisi, 'anayasa geçtikten sonra AK Parti hükümeti teröristlere af çıkaracak' diyor. Vallahi billahi tallahi yalan. Böylesine büyük bir yalan görmedim. Bu yalan, yılandan beter bir yalan." ifadelerini kullandı.

CİHAN



Bu haber 1,599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs