En Sıcak Konular

Şehit polis memurları için tören düzenlendi

27 Temmuz 2010 14:29 tsi
Şehit polis memurları için tören düzenlendi İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliğinde düzenlenen törende, ''Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada, emniyet burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum.

Şehit polislerin cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumundan alınarak, törenin gerçekleştirileceği Adana Valiliği bahçesine getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada, şehit uğurlamanın ve buna dayanmanın kolay olmadığını söyledi.

Güvenlik görevinin ve bu mesleğin, içinde şehitliği ve gaziliği de taşıdığını ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

''Bütün bunlara hem dayanacağız, hem de gördükçe azmimiz, irademiz, dayanıklığımız artacak. Onun için ben hem acılı ailelere, hem de Türk Polis Teşkilatına bunu söylüyorum. Daha bir dirayet, azim ve irade kazanın. Birilerinin vermek istediği, acı ve yılgınlıktır. Asla yılgınlık olmayacak.

Buradan ifade ediyorum. Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada, emniyet burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum. Ne yaparsanız yapın. Amanosları temizleyin.''

Atalay, şehit cenazelerinde bunları söylemek istemediğini, ancak, kimi provokatörlerin ve kışkırtıcıların da fırsatları iyi kullandıklarını kaydederek, ''Dün İnegöl'de, akşam da o acılı ortamda Dörtyol'da, vatandaşlarımızı tahrik eden, birbirine karşı kışkırtanlar, bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin. En hassas olduğumuz ortam odur. Birileri bunu istiyor. Benim ayrı şehirlerde yaşayan kardeşlerim birbirine karşı husumet beslesin istiyor. Buna meydan vermeyin. Esas oyuna gelmek, teröre hizmet etmek, terörün amacına hizmet etmek budur'' dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Halk oylaması ortamında siyasetçilerimizi daha sorumlu konuşmaya davet ediyorum'' dedi.

Bakan Atalay, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliğinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 4 genç polisin servis aracından inerken haince katledildiğini ifade etti.

Her şehidi uğurlamada ayrı bir hüzün yaşadıklarını belirten Atalay, ''Şehit uğurlamak kolay değildir. Bu annelerin, eşlerin ağlamasına ben de ağlıyorum. Onların acısına dayanmak kolay değildir. Üç şehidimizin ikişer tane, bir şehidimizin 3 tane çocuğu var. Buna dayanmak kolay değildir'' diye konuştu.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu kaydeden Atalay, şunları söyledi:

''Halk oylaması ortamında siyasetçilerimizi de daha sorumlu konuşmaya davet ediyorum. Bu konular hassas konulardır. Tek vücut olacağız ve tek vücuduz. Gecenin bir vaktinde vatandaşlarımızı İnegöl'de eğlence ortamından çıkarıp sokağa dökenlerin peşindeyiz. Adım adım takip ediyoruz. Kim nerede ne yaptı, kim bunları gerçekleştirdi. Hiç kimse meydanı boş bırakmayacak. Bu şehitlerimizin her birisi bizim için bir değer. Bizim bilincimizi artırıyor. Buradan değerli ailelerine, çocuklarımıza şunu söylüyorum. Siz bize emanetsiniz. Siz Türk Polis Teşkilatının ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok değerli vatandaşları, mensuplarısınız. Hep sizlerin yanında olacağız. O çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim görmesini sağlayacağız ve hiç yalnız kalmayacaksınız.''

Atalay, dört tabuta bakarken polis teşkilatının genç mensuplarıyla ilgili büyük bir acıyla ancak bir yandan da şehit uğurlamanın başka bir üstün duygusuyla onları selamladığını belirterek, ''Öbür dünyaları inşallah şehitlik mertebesinde güzel olacak. Onların bıraktığı yerde arkadaşlarımız o mücadeleyi daha bir azimle sürdürecek. Şehitlerimize saygıyla ve minnetle veda ediyoruz'' dedi.

Bu arada, Atalay'ın konuşması sırasında CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Abeydullah Kolcu dinleyici bölümünden seslenerek, ''Dağda mücadele eden komutanları içeri atarak mı terörle mücadele edeceksiniz'' diye konuştu.

Bunun üzerine, Kolcu, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise Türk Polis Teşkilatı'na düşen büyük bir acının paylaşıldığı bir törenin yaşandığını kaydederek, ''Şehit yakınlarımızın aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Türk Polis Teşkilatı, vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için görevini yapmakta ve bunu yaparken şehit ve gaziler vermektedir'' dedi.

Dörtyol ilçesindeki görevlilere hunharca ve kalleşçe saldırıldığını ifade eden Köksal, şöyle devam etti:

''Türk Polis Teşkilatı hiçbir zaman onları unutmayacak. Özellikle şehitlerimizin ailelerine seslenmek istiyorum. Şehitlerimizin anneleri ve eşleri artık Türk Polis Teşkilatı himayesi altındadır. Elimizden gelen her türlü yardımı görecekler. Türk devleti, şehitlerinden geride kalanları asla ihmal etmez.''

Köksal, terörün başka bir oyunun peşinde olduğunu belirterek, ''O oyunu vatandaşlarımızı bölüp parçalamak, birbirine düşürmek konusunda dün Dörtyol'da gördük. Polis teşkilatımız vatandaşlarımızla birlikte, bu oyunlara gelmeden görevini en iyi ve güzel şekilde yapacak. Polis teşkilatı, kendine düşeni en iyi şekilde yaparak, bu ülkenin çakıl taşına zarar gelmemesi için gerekirse canını feda etmeye hazırdır'' diye konuştu.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,643 µs