En Sıcak Konular

Bahçeli'den sağduyu çağrısı

27 Temmuz 2010 13:57 tsi
Bahçeli'den sağduyu çağrısı MHP Lideri Devlet Bahçeli, İnegöl'de yaşananlarla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

Bahçeli, "Türk milletini etnik temelde ayrıştırmak, 36 etnik gruba bölerek çatıştırmak ve parçalı bir millet ve devlet yapısı oluşturarak bölünmenin ve yok olmanın yolunu açmak amacını güden ihanet cephesi bütün unsurlarıyla ortaya çıkmıştır. Bu durum karşısında herkesi yüksek bir milli şuurla uyanık ve çok dikkatli olmaya, sükunet, sağduyu ve akıl yolundan ayrılmamaya davet ediyorum" dedi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan  ve hükümetinin, yaktıkları etnik fitne ateşinin Türkiye için doğuracağı çok vahim  sonuçları hala göremiyor olmaları ibret vericidir” dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polise  yönelik terör saldırısında dört kişinin şehit olmasının, Türkiye'yi yasa  boğduğunu ve “haklı bir infiale sevk ettiğini” ifade etti.

Saldırıyı nefretle kınadığını ve lanetlediğini belirten, şehitlere  Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“PKK saldırılarının son dönemde hızla tırmanması ve etnik bölücülüğün  gemi azıya alması, Türkiye'nin milli birliğini ve varlığını hedef alan hain bir  saldırı ile karşı karşıya olduğunu bütün çıplaklığı ile göstermiştir. Türk  milletini etnik temelde ayrıştırmak, 36 etnik gruba bölerek çatıştırmak ve  parçalı bir millet ve devlet yapısı oluşturarak bölünmenin ve yok olmanın yolunu  açmak amacını güden ihanet cephesi bütün unsurlarıyla ortaya çıkmıştır.

Bu şer cephesinin en büyük cesaret ve cüret kaynağı, PKK açılımı ile  etnik bölücülüğün taşeronluğuna soyunan Başbakan Erdoğan ve hükümetidir. Başbakan  Erdoğan bu ihanet ve yıkım projesini, pimi çekilmiş patlamaya hazır bir bomba  olarak milli bünyemize bırakmıştır.

Son olarak İnegöl'de yaşanan vahim gelişmeler, şahsi bir meseleden çıkan  tartışmaların süratle etnik boyut kazanabildiğini, Başbakan'ın PKK açılımı ile  Türk milletinin toplumsal bünyesine soktuğu etnik mikrobun kontrolsüz bir  tırmanışla çatışma ortamına zemin hazırladığını acı bir şekilde ortaya koymuştur.  Başbakan ve hükümetinin yaktıkları etnik fitne ateşinin Türkiye için doğuracağı  çok vahim sonuçları hala göremiyor olmaları ibret vericidir.”

 "AYMAZLIK”
        
Açıklamasında, İnegöl'de yaşanan olayları, 12 Eylül 2010 referandum  sürecine bağlamasından dolayı İçişleri Bakanı Beşin Atalay'ı da eleştiren  Bahçeli, açıklamayı “aymazlık ve sorumsuzluk” olarak niteledi.

Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

“Emniyet güçlerinin dört şehit verdiği gün bu açıklamayı yaparak  referandum sürecinde bu gibi olayların beklenmesi gerektiğini söyleyen,  Türkiye'ye en uygun bölünme modelleri aramayı öngören PKK açılımının da  koordinatörü olan böyle bir İçişleri Bakanı Türkiye'ye yakışmamaktadır.

İnegöl'de yaşananlar etnik gerginlik ve tahriklerin süratle bir çatışma  ortamına dönüşebileceğini göstermiştir. Bu durum karşısında herkesi yüksek bir  milli şuurla uyanık ve çok dikkatli olmaya, sükunet, sağduyu ve akıl yolundan  ayrılmamaya davet ediyorum.

Devlet güçlerini de görevlerini büyük bir dikkat ve titizlikle yapmaya  çağırıyorum. İçinden geçmekte olduğumuz bu nazik dönemde Türk basınının da doğru  haber vermesi ve gerginlikleri tahrik edecek davranışlardan kaçınmasının ahlaki  bir zorunluluk olduğunu bu vesileyle hatırlatmak istiyorum.”
       
"TÜRK MİLLETİ AİLESİ BU TUZAĞA DÜŞMEYECEK”
        
Açıklamasında, “Türk milletini etnik temelde ayrıştırmaya, çatışma  ortamına davetiye çıkararak bölmeye ve parçalamaya başta Başbakan ve PKK'nın  uzantıları olmak üzere hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” görüşünü dile getiren  Bahçeli, “Büyük Türk milleti ailesi bu tuzağa düşmeyecek, her şart altında  birlik ve beraberliğine, bin yıllık kardeşliğine sahip çıkacak, bu ihanet  cephesine geçit vermeyecektir” dedi.

Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Başbakan ve hükümetinin, PKK'nın maşası siyasi bölücülerin ve bunların  kanatları altında Türkiye'ye ihanet için seferber olan şer cephesinin bütün  tahrikleri ve tezgahları boşa çıkarılacaktır.

Hiçbir güç Milliyetçi Hareket'i, Türk milliyetçilerini ve Ülkücü camiayı  kanlı bir kardeş kavgasının tarafı haline getiremeyecektir. Her vesileyle  Milliyetçi Hareket'i karalamak ve suçlamak için pusuda bekleyen hükümet  yetkilileri ve PKK uzantıları hadlerini bilmeli, çizmeyi aşmamalı ve Türkiye'yi  bölmeye çalışmanın cezasız kalmayacağını anlamalıdır.

Türkiye'yi bölmek için yola düzülen ihanet kervanından, PKK ve etnik  bölücülerin taleplerine sahip çıkarak PKK açılımı ile bunu siyasi bir proje  haline getiren Başbakan ve hükümetinden milli irade yoluyla ve yargı önünde hesap  sorma günü yaklaşmaktadır.”



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs