En Sıcak Konular

Atalay: Amanosları temizleyin

27 Temmuz 2010 12:46 tsi
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliği'nde tören düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik görevi olan bu mesleğin, içinde şehitliği ve gaziliği de taşıdığını ifade ederek, ''Bütün bunlara hem dayanacağız, hem de gördükçe azmimiz, irademiz, dayanıklığımız artacak. Buradan ifade ediyorum. Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum. Ne yaparsanız yapın. Amanosları temizleyin.'' şeklinde konuştu.

Şehit cenazelerinde bunları söylemek istemediğini ancak kimi provokatörlerin ve kışkırtıcıların şehit törenlerindeki fırsatları iyi kullandıklarını kaydeden Atalay, "Vatandaşları kışkırtan birbirine düşürmeye çalışanların yaptıkları karşılıksız kalmayacak. Benim aynı şehirde yaşayan kardeşlerimizi birbirine husumet beslemesi isteyenlere izin vermeyeceğiz. Esas oyuna gelmek ve teröre hizmet etmek budur. Türkiye güçlü bir devlet." dedi.

Halk oylaması ortamında siyasileri daha sorumlu konuşmaya davet eden Atalay, "İnegöl'de eğlence ortamında çıkan vatandaşı sokağa dökenlerin peşindeyiz." ifadesini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise terör örgütünün amacının vatandaşı bölüp parçalamak olduğunu kaydetti.

Köksal emniyet teşkilatı olarak buna izin veremeyeceklerini vurguladı. Şehit ailelerine de seslenen Köksal, "İnsanoğlunun hayatı boyunca yükselebileceği en büyük mertebe şehitlik mertebesidir. Polislerimiz bu mertebeye Kandil gecesi yükselmiştir." ifadesini kullandı.

Törende şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Hasan Aslan'ın kızı Ela Aslan ise törene babasının şapkasını giyerek katıldı. Anne Nurcan Aslan ise "Yiğidimi kaybetmedim. O aramızda. O hep güçlüydü. " şeklinde konuştu.

Törenin ardından şehitler memleketlerine gönderildi. Törene Adana Valisi İlhan Atış, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi ve Necdet Ünüvar'ın yanı sıra 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez ile diğer yetkililer de katıldı.

cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs