En Sıcak Konular

Dörtyol'da gerginlik sürüyor

27 Temmuz 2010 12:35 tsi
4 polisin şehit düştüğü terör saldırısı sonrasında kentte gerginlik sürüyor...

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 3 polisin şehit düştüğü, 1'nin de ağır yaralandığı terör saldırısı sonrasında büyük gerginlik yaşandı. Olay sonrası Dörtyol Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan gruplar taşkınlık çıkardı. Gelişmelere polis ve askerler müdahale etti.


Akşam saatlerinde meydana gelen hain saldırı sonrası üç şehit polis memurunun naaşı Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözyaşlarına boğulan şehit yakınları hastaneye akın etti. Güvenlik ekipleri hastane önünde sıkı tedbirler aldı. Bu sırada saldırının faillerine yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik ekipleri, kırmızı ışıkta durmayan aracın içindeki şüpheli kişileri gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar sokakta slogan atan gruplar tarafından linç edilmek istendi. Uzun süre eylemlerini sürdüren kişiler panzerlerle emniyetten çıkartılan zanlıların arkasına düştü. İnönü Caddesi'nde panzerleri takip eden kalabalığa güvenlik güçleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruplar daha sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe binasına yöneldi. Öfkeli kişiler bir taraftan çevredeki işyerlerinin camlarını kırarken, diğer taraftan da BDP binasının kapısını kırıp içeriye girdi. Kalabalık, binanın camlarını kırıp, içerideki eşyaları pencereden aşağıya attı; daha sonra binayı ateşe verdi.

Çevik Kuvvet ve askerler gruplara müdahale etti, itfaye yangını söndürdü. Binada maddi hasar meydana geldi. Aynı kişiler daha sonra şehir merkezi ve mahallelerde işyerlerinin camlarını kırıp ateşe verdi. Uzun süre güvenlik ekipleri zırhlı araçlarla grupları dağıtmak için uğraştı. Biber gazı ve havaya ateş edilerek dağıtılmaya çalışılan kişiler eylemlerini şehir merkezinde toplanıp, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okuyarak ve şehitlere dua ederek sürdürdü. Özel kıyafetli polis ve askeri ekiplerin güvenlik tedbirlerini sürdürdüğü ilçede gerginlik devam ediyor. (CİHAN)

 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs