En Sıcak Konular

Tokat il yönetiminden 'evet' istifası

27 Temmuz 2010 12:11 tsi
DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay ve il yönetimi, partilerinin 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' oyu kararının aksine 'evet' oyu kullanacaklarını açıklayarak istifa etti.

DSP Genel Merkezi'nin aldığı 'hayır' kararına rağmen, düşünen, üreten, sorgulayan, parti içi demokrasiye inanan her sağlıklı birey gibi 'evet' oyu vereceğini ilan ettiğini açıklayan Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, bu kararın genel merkezi rahatsız ettiğini dile getirdi. Atatürk ilkelerine, özgürlüklere ve demokrasiye olan bağlılığını anayasa değişikliğine 'evet' oyu vermesiyle sınayanların bu ülkenin gerçek demokrasiye ulaşmasının önündeki en büyük engel olduğunu vurgulayan Alpay, "Geçmişim, siyasi hayatım ve temel değerlerim, özgür düşünmemin zeminini hazırlayan temel unsurlardır. Bu gerçek ışığında, bundan sonraki siyasi yolculuğuma devam edeceğim. Benimle birlikte, Tokat İl Yönetimi, Demokratik Sol Parti listesinden Turhal Belediye Meclisine seçilen Metin Çeçen, Kadın Kolları İl Başkanı Münire Kızılateş, Zile İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Almus İlçe Başkanı Ali Tazegül, Artova İlçe Başkanı Muharrem Uzun, Yeşilyurt İlçe Başkanı İsmail Üzümcü, Sulusaray İlçe Başkanı Ayhan Palabıyık ve Turhal İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Alt istifa etmişlerdir. Tokat Merkez İlçe Yönetiminden de Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Taşkıran ve Merkez İlçe Saymanı Gülsen Özdemir de istifa etmişlerdir. 5 İlçe Başkanı, 2 ilçenin yönetim kurulu üyeleri ve 1 Belediye Meclisi üyesi ile İl Başkanı ve Kadın Kolları İl Başkanı yönetimleriyle görevlerinden çekilmişlerdir." dedi.

Siyasetim kaldığı yerden arkadaşlarıyla birlikte devam edeceğini aktaran Alpay, hak belledikleri yoldan ayrılmadan, Türkiye ve Tokat için mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Alpay, 5 yıldır DSP Tokat İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.
 
cihan



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs