En Sıcak Konular

O başkana destek geldi

27 Temmuz 2010 10:25 tsi
Erdoğan'ın Bingöl'deki mitingine 'Evet' yazılı şapkayla katılan Yedisu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'na, uzun yıllar CHP PM üyeliği yapan eşi Lütfiye Memioğlu'ndan da destek geldi.

Bayan Memioğlu, eşinin tavrının 'parti içi demokrasinin bir gereği' olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Parti yönetiminin, davranışın sebebini sormadan 'ihraç istemiyle disiplin' soruşturması başlatmasını da eleştirdi. "Daha demokrat ve özgürlükçü bir parti olmalıyız." diyen Memioğlu, eski Genel BaşkanDeniz Baykaldöneminde bu konuda istenen düzeyde olmadıklarını, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha umutlu olduklarını kaydetti: "Bu dönem için her konuda umutluyuz. Bu dönemde özgürlükler ve demokratikleşme konusunda da önemli gelişmeler yaşayacağımızı düşünüyoruz."

Başkan Şerif Memioğlu, CHP'li olduğunu ancak referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklamıştı. Partinin en üst karar organlarında görev alan eşi Lütfiye Memioğlu ise referandum tavrını henüz belirlemediğini, bu konuyu eşiyle netleştireceğini söyledi. Memioğlu, eşinin Başbakan Erdoğan'ı 'Evet' şapkasıyla karşılamasını şöyle değerlendirdi: "Kendisi 40 yıllık CHP'li, çok deneyimli bir politikacıdır. Eşimin 'evet' kararı da kendi özgür iradesiyle aldığı bir karardır. Çünkü 12 Eylül'ü yaşamış bir insan. Gözü önünde arkadaşlarına işkenceler yapılmış, bu konuda duygusal olması normal. Partimizin politikası farklı olabilir, ama parti içi demokrasi gereği bazen partililer farklı düşünebilir. Buna herkesin saygı göstermesi gerekir." Lütfiye Memioğlu, eşinin Erdoğan'ın mitingine katılmasına da şu sözlerle destek verdi: "Eğer bir Başbakan şehrimize geldiyse, eşim de bir ilçe belediye başkanı olarak gider, onu karşılar. Çünkü gelen, bizim de başbakanımız ve aynı zamanda misafirimizdir, onu en iyi şekilde ağırlamak görevimizdir."

Lütfiye Memioğlu, ihraç edilse bile eşiyle CHP'li olmaya devam edeceklerini vurguladı. Disiplin kararının kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, "Kendisiyle bizzat konuşulmalı ve neden böyle bir tavır sergilediği sorulmalıydı. Partiye bunca yıl hizmet vermiş bir insan böyle bir sebepten partiden atılmamalı. Eğer illa atacaklarsa, önce gelip bir Yedisu'nun halini görmeliler. Bugüne kadar gelip de halimizi soran olmadı." şikâyetinde bulundu. Kayseri'de MHP'li bir başkanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun otobüsüne bindiğini de hatırlatan bayan Memioğlu, demokrasilerde bu tür şeylerin olabilmesi gerektiğini savundu. 

zaman

 




Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs