En Sıcak Konular

Rusya'da aşırı sıcaklar nedeni ile iş yerleri tatile girdi

26 Temmuz 2010 19:18 tsi
Rusya'da yüz yılın rekorlarının kırıldığı çöl sıcakları yaşamı olumsuz etkiliyor. Bir aydır 30 derecenin üzerinde seyreden sıcaklar cumartesi günü 36 derece ile 70 yılın rekorunu kırdı. Bu hafta da aşırı sıcakların devam etmesi ve başkent Moskova'da haf

Dokuz ayı bulan kışları ile ünlenen Rusya'da yaşanan aşırı sıcaklar nedeni ile kanal ve havuzlara giren vatandaşlardan yaklaşık bin 500'ü boğularak yaşamını yitirdi. Dünyanın tahıl ambarı olarak bilinen Rusya'da tarım ürünlerinde rekoltede yüzde 25'lere varan düşüş yaşanıyor. Kuraklık nedeni ile 23 bölgede olağanüstü hal ilan edilirken, devlet çiftçilere destek sözü verdi.

Meteoroloji uzmanları hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngörüyor. Gazelle marka kamyonet üretimi yapan GAZ grup yaptığı açıklama ile 26 Ağustos-8 Temmuz arasında tatile girdi. Şirket açıklamasında kararın aşırı sıcaklar nedeni ile alındığını açıkladı. Şirket tatil sonrası haftada altı gün çalışarak aylık 8-10 bine ulaşan talebi karşılayacak.

ORMANLAR YANIYOR; SADECE MOSKOVA ÇEVRESİNDE 40'DAN FAZLA YANGIN

Aşırı sıcaklar orman yangınlarını da tetikledi. Gece saatlerinde başkentin 40'dan fazla bölgesinde çalılık ve orman yangını çıktı. Başkenti kaplayan duman kokusu ile uyanan Moskovalılar, yangınların söndürüldüğü haberi ile rahatladı. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı'nın verilerine göre Rusya genelinde çıkan yangınların sayısı ise 447.

Aşırı sıcaklar nedeni ile nehirlerde de yaşam tehlikeye girdi. Sabah saatlerinde binden fazla balığın aşırı sıcaklara dayanamayarak kıyıya vurduğu görüldü. Pazartesi günü için hava sıcaklıkları Moskova'da 37 derece olarak ölçüldü. Nijni Novgorod gibi bazı bölgelerde ise 46 derece görülmüş durumda.

Sıcak hava nedeni ile içecek firmaları, dondurmacılar ve klimacılar talepleri karşılayamıyor. Metro girişlerinde vantilatör satışları sürerken, elinde su şişesi ve şemsiyelerle insanlar sokağa çıkıyor. Yetkililer tansiyon hastaları, kalp rahatsızlığı olanlar ve yaşlıların öğle saatlerinde dışarı çıkmamasını tavsiye ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs