En Sıcak Konular

Balyoz'da teslim olan olmadı

26 Temmuz 2010 18:51 tsi
Balyoz davasında haklarında yakalama kararı verilen 102 sanıktan mahkemeye gelen olmadı. Yaklaşık 60 sanığın avukatı yakalama kararının kaldırılması talebinde bulunurken bazı sanık avukatları da reddi hakim talebinde bulundu.

Balyoz davasında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 102 sanık hakkında yakalama kararı vermişti. Haklarında yakalama kararı verilen sanıkların bugün adliyeye gelmesi bekleniyordu. Ancak hiçbir sanık mahkemeye gelmedi. Sanıkların yerine avukatları adliyeye gelerek yakalama kararının kaldırılması ve reddi hakim talebinde bulundu. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Korgeneral Yurdaer Olcan ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 60 sanığın avukatları yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Avukatların bu talebini yakalama kararını veren ve davaya bakacak olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek. Mahkeme, sanıkların yedi günlük itiraz hakkından sonra üç günlük süre içerisinde bu itirazları değerlendirebilecek. Mahkeme heyeti sanıkların yedi günlük itiraz süresini beklemeden de yapılan başvuruları değerlendirmeye alabilir. Mahkeme verdiği yakalama kararında direnmesi halinade itiraz dilekçeleri bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

Yakalama kararı verilen bazı sanıkların avukatları reddi hakim talebinde de bulundu. Yakalama kararı veren üç hakim hakkında da reddi hakim talebinde bulunuldu.

(CİHAN)



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,069 µs