En Sıcak Konular

AK Partili Çelik: Balyoz dehşet verici

26 Temmuz 2010 12:28 tsi
AK Partili Çelik: Balyoz dehşet verici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği 35. madde için AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Gelsinler birlikte yapalım" dedi.

Gazeteci-yazar Hadi Özışık’ın Best FM’de hazırladığı programına katılan Çelik, darbelerin Anayasa’nın gereği olarak yapılmadığını vurgulayarak, "35. madde bu işin kılıfı, bu bir zihniyet meselesidir. Bu ülkede kırmızı ışıkta geçmek yasak değil mi? İnsanlar kırmızı ışıkta geçiyor. Rüşvet alıp vermek yasak ama insanlar rüşvet alıp veriyorlar. 35. maddeyi kaldırırsanız böyle bir şey olmaz yaklaşımını doğru bir yaklaşım görmüyorum" dedi.

AKP’nin gerekli görülürse hemen TBMM’de toplanabileceğini söyleyen Çelik, "Buyursunlar getirsinler, hiçbir problem yok. TBMM’de böyle bir gereklilik görülüp toplantıya çağrı olursa AK Parti milletvekilleri hemen toparlanır. Biliyorsunuz biz tatile çıkmadık araziye çıktık. Araziye çıktık ama arazi olmadık. Bizim milletvekillerimizin toplanması an meselesi" diyerek şöyle devam etti: "Doğru olan bir şey yapılıyorsa. Burada kimse kahramanlık peşinde değil. Hatta teklifi birlikte verebiliriz. Buradan bir şeref ortaya çıkacaksa bu şeref hepimizin şerefi olsun dedik. Burada ön alma, kahramanlık bizde olsun tavrı olmadı. İktidarlarla muhalefetin işbirliği yapmasından daha anlamlı bir şey olabilir mi?"

-"BALYOZ DEHŞET VERİCİ"-

Bu sözlerinin destek anlamını taşımadığını ifade eden Çelik, "Destek değil, biz ’birlikte yapalım’ mantığının doğru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Balyoz Eylem Planı’nın ilk ortaya çıktığı günden beri dehşet verici boyutta olduğunu söyleyen Çelik, bu konuya ilişkinde duruşmanın Aralık ayında yapılmasına eleştirisini ise şu sözlerle ifade etti: "Önce şunu belirtmem gerekiyor. Balyoz Eylem Planı ilk ortaya çıktığı günden beri dehşet verici boyuttadır. Ben iddianın bile dehşet verici olduğunu düşünüyorum. Bunun kulak arkası edilecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Taraf gazetesinde ilk defa eylem planı deşifre edildi. Mahkeme süreci başlattı. Bizim AK Parti olarak kim tutuklanacak kim mahkemede ifade edecek? Bu gibi şeylerle bizim ne yetkimiz ne de müdahale hakkımız vardır. Türkiye’de güçler ayrılığı prensibi var. Yargı diye bir güç var. Bu işler yargıdan sorulur. Diyelim ki, bir asker, gazeteci veya sivil tutuklanıyor. Önce savcı talimat verir polis gider onu alır. Polis adli kolluk görevi yaptığı zaman Cumhuriyet savcısının emrine girer. Burada İçişleri Bakanı’nın iğnenin ucu kadar müdahalesi sözkonusu olamaz. Sanki bu listeyi hükümet hazırlamışçasına itham edilmesi vicdanla, iz’anla, dürüstlükle bağdaşır bir şey değildir. Sonuçta Aralık ayında yapılacak bir davayla ilgili olarak siz 4-5 ay öncesinden alıp tutukluyorsunuz. Bir insanın kaçma ihtimali, delilleri karartma ihtimali varsa içeri alınır. Şu anda bütün insanların tanıdığı-bildiği insanlardan bahsediyorsunuz 5 aylık gözaltı süresi."

-KAÇMA İHTİMALİ YOK-

Şahısların kaçma ihtimali olmadığını da vurgulayan Çelik, yargı reformunun gerekliliğini de şöyle anlattı: "Böyle bir ihtimal görmüyorum, artık dünya küçüldü. Diyelim ki bir kimse yurt dışına gitse de orada yakalanabilir. Serbest bırakıp bir daha içeri almak bizdeki çarpıklığın ifadesidir. Tekrar bir şeyin altını çizmek istiyorum. Şu anda cezaevinde bulunan insanların yüzde 60’a yakını tutukludur, mahkum değil. Bunlar adalet bekleyen, duruşma bekleyen insandır. Bu da gerçekten vahim bir durumdur. İşin tam da burasında Türkiye’de yargı reformunun ne kadar kaçınılmaz olduğu ortaya çıkıyor. HSYK’nın yapısının değişmesi ne kadar hayırlı olduğu ortaya çıkıyor. HSYK ile bu reformun başlaması gerekiyor. Ümit ediyorum anayasa değişikliğinden sonra bu yargı reformu da ortaya girer. Bizim yargı için yapacağımız şudur. Hakim ve savcılık özlük haklarının maaşlarının düzeltilmesi istenir, biz yaparız. Bunlar bizden öncekilerin göreviydi ama yapmadılar. Hakimlerimiz baraka gibi mekanlarda adalet dağıtıyorlardı. Bunu gözardı etmeyin. Biz diyoruz ki, bizden önce bağımsız yargıdan önce bakımsız yargıydı. Biz gerekeni yaptık. Yargının kimyasında problem var. Bu da yargı reformuyla düzelecek. Adalet herkes için adalet olmalı. İnsan için adaletten söz etmemiz lazım." Referandum da ’evet’ oyu verecek CHP Belediye Başkanı için ihraçın gündeme gelmesinin ayıp olduğunu söyleyen Çelik, "Bakın bu çok ayıp bir şey. Neticede demokrasiden söz edeceksiniz, insanların iradesine baskı yapacaksınız. Ben ’evet’ oyu vereceğim diyen insanı CHP’den ihraç edeceksiniz. Bizim AK Parti’de ’hayır’ oyu vereceğim diyenler de var. Bizim partide muhalif çıkışlar yapan arkadaşlar oldu. Hangisini ihraç ettik? CHP bu belediye başkanını ihraç ederse milletin vicdanına mahkum olur" dedi.



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs