En Sıcak Konular

Cuntacılar yargılansın, terfi etmesin

26 Temmuz 2010 09:24 tsi
Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen 'cuntacı generallerin yargılanması ve Balyoz operasyonunda tutuklama kararı çıkanların terfi ettirilmemesi' eylemine emekli binbaşılar da destek verdi.

Binbaşılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sabıkalı durumda olduğunu belirterek, Türk milletinin göz bebeği olan ordunun içerisinde virüslü beyinlerin olduğunu söyledi.

Adalet Platformu, Elbirliği, Adalet Konseyi, Darbe Savarlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşları 'cuntacılar açığa alınsın, terfi etmesin' demek için İstiklal Caddesi'nde bir araya geldi. Eylemde konuşan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Genelkurmay'ın içinde yer alan darbe yandaşlarının açığa alınması gerektiğini kaydetti. Adem Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: "50 yıllık esaretten, cuntacılardan ve darbe anayasasından kurtuluşa evet, köleliğe, darbeye-zulme hayır, milleti, meclisi ve hükümeti vazifeye davet ediyoruz ve uyarıyoruz."

Ergenekon, Kafes Eylem Planı, Balyoz, 27 Nisan, Ergenekon-PKK-İsrail ve cunta işbirliği iddialarını yakından takip ettiklerini kaydeden Adalet Platformu Başkanı Çevik, ismi zikredilen askerî personellerin soruşturma geçirdiğini, bu subayların içlerinde ihanet ile suçlananlar bile olduğunu hatırlattı.

STK'ların eylemine emekli binbaşılar da destek verdi. Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, TSK içerisinde sabıkalı çok sayıda generalin bulunduğunu belirtti. Diğer bir emekli Binbaşı Gürcan Onat ise hâkimler ve polislerin şu anda bataklıkta sivrisinek avladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletin göz bebeği olan TSK'nın beynine birtakım virüslü cuntacılar girdi. Bunların temizlenmesi için 35. madde kaldırılmalıdır."

Konuşmaların ardından İstiklal Cadde-si'nden Taksim Meydanı'na yürüyen kalabalık, 'hain cunta açığa alınsın', 'darbecilerin terfilerini imzalamayın', '35. madde kaldırılsın' dövizleri açtı. Adalet Platformu, konuyla ilgili son eylemlerini 31 Temmuz'da Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda yapacaklarını duyurdu.

zaman



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs