iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Zeki Müren de bizi görecek mi?

26 Temmuz 2010 07:41 tsi
Zeki Müren de bizi görecek mi? Kamuoyu merak eder mi: Hükümetin referandum kampanyasının ana ağırlığını taşıyacak gibi görünen 12 Eylül eleştirileri ABD’yi de kapsayacak mı? iyibilgi Ankara

12 Eylül 2010 referandum kampanyasının startını 12 Eylül 1980 “canlandırmasıyla” başlayan Başbakan Erdoğan ve hükümet, bu yoldaki sistemli eleştirilerine devam ediyor.

Siyasi taktik açısından sunum şimdilik başarılı görünüyor. Aynı oranda muhalefet salvoları da birbirini izliyor; “30 yıldır 12 Eylül’ü aklına mı getirmiş” sorusu CHP’den gelirken, “Darbe olurken top peşinde koşuyordu” eleştirisi de MHP’den yapılıyor.

Ancak işin bir ilginç noktası daha var; Sağ veya sol kesimler fark etmez, hatta Muhafazakar kesimler hiç fark etmez, 12 Eylül darbesinin önemli bir sorumluluğunu, hatta bizatihi beslenme noktasını ABD olarak kabul ediyorlar.

AKP tabanının önemli bölümünü oluşturan Muhafazakar seçmenin aslında şimdi de İsrail ve ABD ile arası çok iyi değil. Bu nedenle, 12 Eylül 1980 darbesinin ardındaki dış güçlerden birincisi olan ABD’nin de AKP’nin eleştirilerinden pay alıp alamayacağı tartışması gündeme gelebilir.

Konu üzerinde yapılan tartışmalarda bir çok taraf, anayasa değişikliğinin darbeyi yapanların yargılanması sonucunu doğurup doğurmayacağını tartışıyor. Elbette ABD'nin o zamanki temsilcileri veya bizzat ABD’nin yargılanması mümkün değil.. Değil ama itiraz edilen dönemin AKP tarafından “tam olarak kavrandığı”nı görmek seçmenleri rahatlatabilir.

Ya da AKP 12 Eylül'ün "çocukları"na veryansın ederken babalarına karşı suskun kalmayı tercih edecek. Şu sıralar ikili ilişkilerin dengeleri düşünüldüğünde bu çok da şaşırtıcı olmamalı.

İnşallah Oktay Vural, "Hükümet yaşını başını almış 12 Eylül generallerine dikleneceğine başını çevirip 1980'in hamisi Washington'a efelensin" demeye başlamaz...

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs