En Sıcak Konular

BDP'li Tuncel: 'AKP'nin gerçek niyetini gördük'

25 Temmuz 2010 19:56 tsi
Yalova'ya gelen BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Kürt, demokrasi, Alevi, Roman ve Ermeni açılımı ile AK Parti'nin gerçek yüzlerini gördüklerini öne sürdü.

Tuncel, sınırda görev yapacak özel birlikler ile Başbakan Recep Erdoğan'ın önümüzdeki 5 yıl daha 'ölmek ve öldürmek' üzerinden siyaset yapacağını savundu. BDP Yalova İl Başkanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen, 'Anayasa ve Demokrasi' konulu panele katılan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türkiye'de son 30 yıldan bu yana 'savaş' olduğunu, bunun özel savaş birlikleriyle sürdürüldüğünü ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ın, "Bu ülke nereye gidiyor? Bir an önce bu sorunu çözelim" diyeceğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 'savaşı' görüştüğünü söyleyen Sebahat Tuncel, şöyle dedi:

"Denenmiş yöntemleri yeniden gündemine aldı. Özel birlik kuracakmış. 30 yıldır bu ülkede savaş yaşanıyor. O savaş özel birliklerle yürütülmedi mi? 70 bin korucu, bordo bereliler özel birlik değil miydi? Başbakan, zaten 30 yıldır özel birliklerle bu işi yapıyorsunuz. Şimdi, 'Zorunlu askerlik kaldırılsın, orduyu profesyonel ordu yapalım' konusu tartışılabilir. Başbakan demek ki siz önümüzdeki 5 yıl daha Kürt sorununu şiddet sarmalında götürmeye devam edeceksiniz. 5 yıl ölmek ve öldürmek üzerinden siyaset yapacaksınız."

'Açılım sürecinin' yol haritası olmadığını belirten BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açılım sürecinin içeriği belirsiz. Biz bu süreçte AKP'nin gerçek niyetini gördük. Önce 'Kürt açılımı', sonra 'demokrasi açılımı', ardından 'Alevi, Roman, Ermeni açılımı'. O kadar çok açıldı ki daha sonra da bu süreci 'Ulusal Birlik Projesi' olarak tanımladı. Bu süreçte ne yaptı? Hiç bir şey. Bugün 1680 arkadaşımız, KCK davasından tutukludur. Belediye başkanlarımız, genel merkez çalışanlarımız, kadın gençlik çalışanlarımız, il, ilçe başkanlarımız, ilçe yöneticilerimiz. Düşünün arkadaşlar, aktif çalışan birebir seçim çalışmalarında emek harcamış, bu başarıya imza atmış arkadaşlarımız şu an cezaevinde. 1.5 yıl bu arkadaşlar mahkeme karşısına çıkartılmadılar. 18 Ekim'de çıkarılacaklar."

milliyet



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs