En Sıcak Konular

Bahçeli: 'Sivas Gavurdağı'ndan başkaları da bahsediyor!'

25 Temmuz 2010 19:45 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sivas ve Gavur Dağı'nı geçemezler" sözüne tepki gösterdi.

Bahçeli, ''Türkiye'yi bölmek isteyen dış unsurlar, Sivas Gavurdağını hudut belirlemiş, onun ötesine 'Kürdistan' demiş. İkide bir Sivas Gavurdağı sınırından bahsediyorsun ondan başkaları da bahsediyor, Barzani de ABD de Avrupa da böyle diyor.'' dedi.

Bursa'nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde vatandaşlardan 12 Eylül referandumu için 'hayır' desteği isteyen Bahçeli, akşam saatlerinde Gemlik ilçesine geldi. İskele Meydanı'ndaki bir çay bahçesinde partililere hitap eden Bahçeli'nin gündeminde Başbakan Erdoğan'ın "Sivas'tan öte geçemezler" şeklindeki sözleri vardı. Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine açıklık getirmesini isteyen Bahçeli, "Sen geçiyorsun da diğer siyasi partiler niçin geçemiyor? Bununla neyi anlatmak istiyorsun? Bana (Sayın Bahçeli, geçenlerde Kars'a Iğdır'a gittiniz ama oraya varmışken Ağrı'yı ziyaret etmiş olsaydınız, daha iyi olurdu) veya (Elazığ'da miting yaptınız, oraya kadar geldiniz, belki Şırnak'a, Bingöl'e de varsanız, iyi olurdu) diyebilirsin, bize tavsiyelerde bulunabilirsin. Ama (Bunlar Sivas Gavurdağı ötesine geçemiyor dediğiniz an, şu sorunun cevabını bulmak lazım: Sayın Başbakan, Sivas Gavurdağı hududundan neyi kastediyor? İnternete girdiğimizde, 'Kürdistan haritaları'nı göz önüne getirdiğinizde, Türkiye'yi bölmek isteyen dış unsurlar, Sivas Gavurdağını hudut belirlemiş, onun ötesine 'Kürdistan' demiş, bu tarafa Türkiye demiş. Sen de mi öyle demek istiyorsun? İkide bir Sivas Gavurdağı sınırından bahsediyorsan ondan başkaları da bahsediyor, Barzani de ABD de Avrupa da böyle diyor. Başbakan neyi kastediyorsa açıklamalı" diye konuştu.

Balyoz soruşturması kapsamında Cuma günü mahkeminin 102 asker hakkında verdiği tutuklama kararını da eleştiren Bahçeli, hükümetin, anayasal kurumları devamlı karşı karşıya getirerek toplum ve kurumlar arasında çatışma çıkarmaya çalıştığını savundu. Bahçeli şöyle devam etti: "Bir anayasal kurum olan ve bölücü terörle mücadeleyi 26 yıldan beri yürüten Türk Silahlı Kvvetleri'ne özel hareket mensuplarına dil uzatıyorsun. TSK'yı aşağılıyorsun, hor görüyorsun. Niçin bunları yapıyorsun? Habur'da herkesi törenle karşılıyor, adaleti ayaklarına götürüyorsun. Ama şimdi Gediktepe'deki korgenerali, İstanbul'da mahkemenin huzuruna davet ediyorsun. Sayın Başbakan ve yaramışçıları ağlıyor. Bu ağlamalarla bizi ne kadar kandıracaksın? Hele sulu gözlü bir bakanları var, hafif hava nemlense, onun da gözü nemleniyor."

cha



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,890 µs