En Sıcak Konular

Bağış: Darbe Anayasası ile sizi AB'ye üye yapamam

25 Temmuz 2010 18:01 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Darbe anayasası ile hiç kusura bakmayın, sizleri AB'ye üye yapamam. Darbe anayasası ile AB'ye üye olabilmiş hiçbir ülke yoktur'' dedi.

Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen toplantıda, Anayasa değişikliği paketini anlattı. Geçmişte Türkiye'nin, ''Kürt, Türk, Sünni, dindar, Atatürkçü'' şeklinde ayrım yapılarak ve korkularla yönetildiğini ifade eden Bağış, şunları söyledi:

''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında hepimiz kardeşiz. Paylaşamayacağımız ne var? Dört mevsimi yaşayan, dünyanın bütün zenginliklerinin buluştuğu bu kadar güzel bir coğrafyada, kardeşin kardeşi katletmesinden daha aptalca bir şey olabilir mi? İşte 12 Eylül günü bunlara dur diyeceğiz. 12 Eylül günü, devleti çetelerin yönetmesini arzu edenlere 'hayır' diyeceğiz. Demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne 'evet' diyeceğiz. Bu, AK Parti'nin değil, milletin Anayasa paketi.''

Bağış, Anayasa değişikliği paketinin oylaması sırasında, ''Bu ülkenin vatandaşı, bu ülke daha iyisine layık'' diyen herkesin desteğini istediklerini söyledi.

10 yıl öncesine kadar Türkiye'de insanların, ''Kürt'üm'' demeye korktuklarını bugün ise devlet televizyonunda, 24 saat Kürtçe yayın yapıldığını ifade eden Bağış, bu kanalın, bölücülüğü ve dağa çıkmayı değil, devletiyle milletiyle bütünleşmeyi telkin ettiğini kaydederek, ''Eğer bugün birileri bu ülkede dağa çıkmışsa, bunda kimin ne mesuliyeti var, kimlerin hangi payları ve hataları var, bunları da artık kurcalamamız, sorgulamamız lazım'' dedi.

Kendisinin, Türkiye'nin, AB'den sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakerecisi olduğuna da dikkat çeken Bağış, ''Darbe anayasası ile hiç kusura bakmayın, sizleri AB'ye üye yapamam. Darbe anayasası ile AB'ye üye olabilmiş hiçbir ülke yoktur'' diye konuştu.

Egemen Bağış, darbe anayasasına sahip Yunanistan ve İspanya'nın da söz konusu anayasalarını değiştirmeden AB'ye girmeyi denediklerini, ancak başaramadıklarını, iki ülkenin de anayasalarını AB standartlarına getirdikten sonra üye olabildiklerini anlattı.

haberler.com



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs