En Sıcak Konular

Başbakan gezerek kazandırıyor

25 Temmuz 2010 14:42 tsi
Spor aletleri üreten Aksa şirketinin müdürü Ertan Orbay,: "Başbakan gitmeseydi, Venezuela'ya ürün satmak aklımızın ucundan bile geçmezdi."

Türkiye'nin diğer devletlerle vizeleri kaldırması ve diplomasideki atakları, ticaret alanında da meyvelerini vermeye başlıyor. Son olarak Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun düzenlediği 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan binlerce yabancı iş adamı, Türk müteşebbislerle ortak çalışmalara imza attı.

Dünyanın bir ucundaki ülkelerle anlaşmaları hayata geçirenlerden biri de çocuk oyun grupları, kent mobilyaları ve parklarda görmeye alışılan spor aletlerini üreten Ankaralı bir girişimci. Venezuela'nın başkenti Caracas belediyesi ile yaptığı anlaşma ile ürünlerini bu ülkeye satacak olan Aksa şirketinin müdürü Ertan Orbay, "Başbakan'ın Şili, Arjantin ve Brezilya ziyaretleri ile ürünlerimizi bu kıtaya da ulaştırıyoruz artık. Eğer Başbakan buralara gitmeseydi, Venezuela'ya ürün satmak aklımızın ucundan bile geçmezdi." şeklinde konuştu.

Son yıllarda parklarda görmeye başlanan fitness aletleri Türkiye'yi sardı. Bu ürünleri yapanlardan biri de Ankaralı Aksa grubu. Daha çok ithal edilen çocuk oyun grupları, kent mobilyaları ve fitness aletleri karşısında 1998'de yerli üretime geçerek bunun önüne geçmeyi hedefleyen şirket, artık dünyaya Türk mallarını satıyor. Peyzaj mimarı olan firma sahibi Ertan Orbay, Türk okullarının dünyaya açılmasının ardından ticaret alanında da TUSKON'un etkisini hissettirmesiyle Türk girişimcilerinin önünü açıldığını vurguladı.

Orbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretlerinin ve girişimlerinin kendileri için önemine vurgu yaptı. "Başbakan'ın gittiği yerlerde Türk malını rahatlıkla satabiliyoruz" diye konuşan Orbay; Rusya, Irak, Fransa gibi 20'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurguladı. Son olarak Venezuela'ya da ürünlerini satacaklarını dile getiren Orbay, aynı zamanda Suriye Şam Valisi'nin, Ankara ziyaretinde ürünlerini almak için sipariş verdiğini de söyledi.

İstihdamı artırmaya yönelik girişimler yaptıklarını da belirten Orbay, "İlk başladığımızda firmamızda 4 kişi çalışıyordu. Şu an 3 bin metrekare kapalı alanımızla birlikte 55 kişi çalışıyor. Önümüzdeki aylarda Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ne kuracağımız 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda 150 kişi istihdam edeceğiz. Kazandığımızı lükse değil, yatırıma harcıyoruz." şeklinde konuştu.

cihan

 

 

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,205 µs