itiraf | " /> itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Putin'den itiraf

25 Temmuz 2010 13:20 tsi
Putin'den itiraf 

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, motorla çıkarma yaptığı Ukrayna'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD'de yakalanan Rus casuslarla ilgili ilk kez açıklamada bulunan Putin, Moskova'ya geldikten sonra kendileri ile görüştüğünü ve birlikte vatanseverlik şarkıları söylediklerini açıkladı.

29 Haziran'da ABD gerçekleşen bir operasyonla 10 Rus casusu yakalanmış ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde de bir casus yakalanmış ve sonrasında kaçmayı başarmıştı. 10 Rus ajanın Moskova'nın elinde bulundurduğu batı lehine çalıştığı tespit edilen dört kişi ile Viyana'da takas edilmesi soğuk savaş yıllarındaki casus krizlerini hatırlatmıştı.

Parlak gelecek vadi
Ria Novosti haber ajansına göre Putin ajanlarla ilgili açıklamasında, "Kendileri ile görüştüm" dedi. Eski KGB ajanı olarak bilinen Putin, takas edilen casusların yaşamları ile ilgili konuştuğunu söyledi. Putin, kendileri ile canlı müzik yaptıklarını ve ünlü Rus vatanseverlik şarkısı "Vatan nereden başlar?" birlikte söylediklerini ifade etti.

Ajanların geleceği ile ilgili de yorumda bulunan Rusya Başbakanı Putin, "Onlar çalışabilirler. Uygun pozisyonlarda çalışacaklarından eminim. Onların ilginç ve parlak bir yaşamları olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Casus ağı ihanet sonrası ortaya çıktı
Rusya Başbakanı Rus casus ağının bir ihanet sonucu ortaya çıkarıldığını söyledi. Putin açıklamasında, "Daha önce de söylediğim gibi, bu skandal ihanetle ortaya çıktı. Genelde çok fazla alkol ya da uyuşturucu kullanarak bunu yaparlar." dedi. Putin, hainlerin isimlerini bildiğini de söyledi. Putin bu hainlerin herhangi bir karşılık görüp görmeyecekleri ile ilgili soruya da, gizli servislerin kendi yasaları olduğunu, bu çerçevede sorunun çözüleceğini kaydetti.

Casus olmak zor iş
Yurt dışında ajanlık yapmanın çok zor bir görev olduğuna da dikkat çeken Rusya Başbakanı, "Düşünün bir kere, yabancı bir dili ana diliniz gibi konuşacaksınız. Yıllarca herhangi bir diplomatik dokunulmazlık olmadan ülkenizin çıkarlarını koruyacaksınız..." şeklinde konuştu.

Putin, ülkelerine gelen casuslarla ilgili kapsamlı bir çalışmanın uzmanlar ve yetkililer tarafından yapıldığını da sözlerine ekledi. Daha önce de Rusya'ya gelen casusların performansları ile ilgili yalan makinesine bağlanarak çalışma yapıldığı bilgisi basında yer almıştı.

cihan



Bu haber 1,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,877 µs