En Sıcak Konular

Sıcaktan bunalan çocuklar tehlikeye kulaç atıyor

25 Temmuz 2010 11:17 tsi
Sıcak hava nedeniyle Muş'un kanalizasyon sularının bağlı olduğu derelerde ve nehirlerde serinlemeye çalışan çocuklar, Karasu nehrinin derinliğine aldırış etmeden tehlikeye kulaç atıyorlar.

Muş'ta sıcaklığın 40 dereceye kadar yükselmesi, özellikle kırsal kesimde yaşayan çocukların tehlikeli bir şekilde serinlemelerine neden oluyor. Şehrin kanalizasyon akıntısının döküldüğü derelerde serinlemeye çalışan çocuklar, hayvanlarla birlikte aynı suda yıkanıyor.

Yurt geneli etkili olan sıcaklar Muş'ta da etkisini iyice göstermeye başladı. Hava sıcaklığının yükselmesi ile birlikte serinlemek isteyen çocuklar, tehlikeye aldırış etmeden çamurlu sulara akın ediyorlar. Mikroplu suya aldırış etmeden serinleyen çocuklar nehirlerdeki derin kısımlara ise çekinmeden giriyorlar. Suyun kirli ve tehlikeli olduğunu bildikleri halde suya girdiklerini söyleyen çocuklar, diğer havuzların ücretli olduğunu ve paraları olmadığı için bu yolu seçtiklerini belirttiler.

Çamurlu suya her gün girdiklerini ifade eden çocuklar, kirli de olsa serinlemenin zevkli olduğunu kaydettiler. Hayvanları gütmek için Karasu nehrinin kenarına geldiklerini belirten çocuklar, öğlen saatlerinde hem hayvanlarını hem de kendilerini serinletmek için nehirde yüzdüklerini söylediler. Kanalizasyon suyunun bağlı olduğu nehirlerde yüzmenin çocuklar için çok tehlikeli olduğunu belirten Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Arap ise aileleri uyardı.

Kirli sulara girmenin çocuklarda bağırsak enfeksiyonuna sebep olacağını söyleyen Başhekim Arap, "Çocukların bu tür sulara girmeleri çocukların sağlıkları acısından çok sakıncalı bir durum. Ailelerin bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Sıcaklar nedeniyle kirli ve çamurlu sulara giren çocuklarda bağırsak enfeksiyonu hastalığı görmek mümkün. Ayrıca, çocukların vücutlarında olan yaralar da bu sulardan enfeksiyon kapabilir. Özellikle yaz aylarında bu tür durumlara çok dikkat etmek gereklidir." diye konuştu.

Karasu nehrinde drenaj çalışması yapan Devlet Su İşleri çalışanları ise çocukların sürekli nehre girdiklerini belirterek, nehrin derin yerlerine girmenin ise çok tehlikeli olduğunu ve çocukların bu tehlikeye aldırış etmediklerini kaydettiler.

 cihan



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs