En Sıcak Konular

Başbakan konuşurken BDP’liler eylem yaptı

24 Temmuz 2010 22:53 tsi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Bingöl mitinginde konuşurken, BDP’liler de basın açıklaması yaparak Başbakan’ı protesto etti.

BDP, Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek amacıyla, mitin alanına 600 metre mesafedeki 5 Yol Kavşağı’nda basın açıklaması yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan BDP İl Başkanı Halis Yurtseven, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonu kapsamında tutuklanan belediye başkanlarına takılan kelepçeyi hatırlatarak şunları söyledi:

“Türk siyasi soykırım dediğimiz Erdoğan’ın kelepçesini unutmayacağız. Sana sesleniyorum ey Başbakan, sen bu halkın temsilcilerini içeri attın. Sana bir şey söyleyeyim mi Başbakan? Senin bu halktan özür dilemekten başka hiçbir şeyin yok, hiçbir hukukun yok. Biz bin yıldır bu ülkede kardeşçe yaşıyoruz. Ey başbakan, sen Kürt sorununu demokratikleşmeyle çözemedin. Demokratik Kürt çözümü dedin, demokratik açılım dedin. Sana bir şey daha söyleyeyim, kusura bakma benim dilimde varmıyor söylemeye, bomboş bir balondur. Demokratik falan yok. Ama benim Bingöl halkım, onuruna sahip çıkacaktır. Bingöl halkı 12 Eylül anayasa askeri cuntasını nasıl reddettiyse bugün de gereken cevabı verecektir.”

BDP’liler, İnönü Caddesi’nden, Hastane Caddesi’ne kadar yürüdü. Ancak güvenlik güçleri, BDP’lilerin yürüyüşünü engelledi. Bunun üzerine bazı BDP’liler, Başbakan Erdoğan’ın posterlerinin asıldığı araçlara taşla saldırdı. Atılan taşlar bazı araçların camlarının kırılmasına yolaçtı. BDP’liler Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı alana girmek isteyince, çevik kuvvet polisi kalabalığa müdahale etti ve alana girişlerine izin vermedi.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs