En Sıcak Konular

Bahçeli, Balyoz tutuklama kararını eleştirdi

24 Temmuz 2010 18:04 tsi
Bahçeli, Balyoz tutuklama kararını eleştirdi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz iddianamesini oybirliğiyle kabul eden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin emekli kuvvet komutanları ve muvazzaf generallerin de aralarında bulunduğu 102 sanık hakkında yakalama kararı

Bahçeli, "Şimdi Balyoz harekâtı bahanesi ile Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) bir hafta kala 100'ün üzerinde emekli ve muvazzaf subayın tutuklama kararı alınıyor. Tutuklama kararından sonra da mahkemelerinin 15 Aralık'ta yapılacağı söyleniyor. Aceleniz ne? Silahlı kuvvetleriniz 'tutuklanacağız' diye bu ülkeden mi kaçacak?" diye sordu.

Bahçeli, Sakarya'nın Hendek ilçesinde parti teşkilatını ziyaret etti. Teşkilat binasının balkonundan partililere seslenen Bahçeli, Balyoz hareketi bahanesiyle yürümekte olan bir mücadeleyi akıbete uğratabilecek davranışlardan kaçınmak gerektiğini kaydetti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bütün terfi ve atamaların 1- 4 Ağustos'taki YAŞ toplantısında yapılacağını anımsatan Bahçeli, YAŞ'ta yeni ordu kademelerinin oluşturulacağını ifade etti.

'Şimdi kafamdaki soruların cevabını aramak istiyorum' diyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Şimdi Balyoz harekâtı bahanesi ile YAŞ'a bir hafta kala 100'ün üzerinde emekli ve muvazzaf subayların tutuklama kararı alınıyor. Tutuklama kararından sonra da mahkemelerinin 15 Aralık'ta yapılacağı söyleniyor. Aceleniz ne? Silahlı kuvvetleriniz 'tutuklanacağız' diye bu ülkeden mi kaçacak? Ordu komutanlığı yapanlar var, kolordu komutanlığı yapanlar var. Terörist başında çömelmiş Başbakan'ın yanındaki askerde var onların içerisinde. Ne yapacak oradan öteye Irak'a mı gidecek, Kandil'e mi gidecek? Acelen ne? Bunu kalkıp Yüksek Askeri Şura'dan sonra yapsanız, o arada da bunları gözden geçirseniz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmadan iş mekanizmayla bunları çözseniz ne olur ki. Şimdi bunu yapıyorsunuz."

"DOLMABAHÇE'DE NE KONUŞTUNUZ AÇIKLAYIN"

Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Dolmabahçe Sarayı'nda neyi konuştuklarını sordu.

Bahçeli, şu soruları yöneltti: "Büyükanıt ve Başbakan ne üzerinde anlaştı? Askeriyedeki bir yönetim değişikliği ile ilgili bir senaryoyu beraber mi çizdin? Askeriyede bir restorasyon mu düşünüyorsunuz? Onu mu planladınız? Ne yapıyorsunuz? Artık bu iki buluşma bir araya gelip halkımıza anlatılmalı. Yaşar Büyükanıt ya siz anlatacaksınız veya Başbakan bir gün gelecek sen anlatmak mecburiyetinde kalacaksın. Belki de bu çarpık yargı yoluyla öyle bir gün gelecek ikiniz birden yargılanacaksınız. Bu neyin nesidir. Bu ülkenin her kurumunu ayaklar altına serip çiğnemenin kime ne faydası var?"

"REFERANDUM AYRIŞTIRMASIN"

"Darbecilere 'evet', 'hayır' demokratlara 'evet' ikilemi ile Türkiye'yi referanduma doğru götürüp, 12 Eylül üzerinden yeni bir bölücülükle Türkiye'yi daha büyük sıkıntılara sokabilecek davranışlardan vazgeçilmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, konuşmasında şunları aktardı:

"12 Eylül öncesinde devrimciler ile ülkücüler arasında inandıkları yollar uğruna önemli bir mücadele verilmiştir. Bu mücadele sırasında genç yaşlarda çok sayıda vatan evladı hayatını kaybetmiştir, şehit olmuştur. Bazıları vardır ki idam edilmiştir. Şimdi bu idam üzerinden kalkıp ülkücüleri iki de bir tahrik etmenin kime ne faydası vardır? Ülkücüleri bu kadar çok seviyordun da 8 yıllık iktidarda ülkücülerin burnundan kan akıtmaya utanmadın mı? Peki devrimciler ile ülkücüler idam sehpalarında can verirken sen ne yapıyordun? İETT sporda mı? Yolspor'da mı top koşturuyordun?"

AK Parti'nin Genel Merkez binasının 3'üncü katında eski ülkücü üretim merkezi kurulduğunu savunan MHP lideri, "Geleni aldatıyorlar. Gideni besliyorlar. Ülkücü hareketi bölmeye çalışıyorlar. Ülkücü hareket bölünemez. Hele hele 'evet'çi 'hayır'cı diye ülke üzerinde oynanan bir oyunun figüranı olamaz. Onun için vazgeç bu sevdadan. Emeğini boşa harcama." diye konuştu.

"HESAP SORMAZSAM NAMERDİM"

Bahçeli, AK Parti'nin şu anda sallandığını ileri sürerek, "Referandumda ya AKP'yi yargıdan kurtaracaksınız ya AKP'yi Anayasa Mahkemesi'ni televizyonlar gibi yandaş hale getireceksiniz, yolsuzluğun ve rüşvetin içine bir referandum bezi örtüp üstünü kapatacaksınız veya 'hayır' diyecek ve AKP'den hesap sorulacak yol çizgisini belirleyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Partililere seslenen Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "MHP olarak bir AKP Anayasası'na değil, Türk milletinin geleceğini belirleyecek yeni bir anayasada buluşmayı 'evet' oyu tercihinden çok daha önemli görüyoruz. Özellikle AKP'den hesap sormak için bu yol izinin açılması lazım. Bu yol izinde de hukuksuzluk, ayrışma gibi hayırın altını nasıl doldurursa doldursun. Referandumda bir hayır çıkarsa ardındaki genel seçimlerde iktidar sarsılacak, AKP eriyecek. Ve bugün sorguladığım yargının önünde adalet içerisinde hesabı sorulacak. Şimdiden söylüyorum. Duyan duysun, duymayan duymasın, yandaş televizyon ister söylesin, ister söylemesin Cenab-ı Allah bir iktidar nasip ederse Yaşar Büyükanıt, sayın Başbakan hesap sormazsam namerdim."



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs