En Sıcak Konular

'Gerekirse meclisi toplarız'

24 Temmuz 2010 13:30 tsi
'Gerekirse meclisi toplarız' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitinglerine Bingöl'de başladı. Erdoğan halktan evet oyu isterken 35. madde de değişiklik isteyen muhalefete de seslendi: Samimiyseniz gerekirse meclisi toplarız.

Başbakan "Evet" mitinglerine Bingöl'den başladı  

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Sevgili Bingöllüler Her evet demokrasiye evettir. Her evet özgürlüğe ve hukuka davettir."

"Sizlerle gurur duyuyoruz. Bingöl'le gurur duyuyoruz. Bingöl'ün saygıdeğer güzel insanları, sevgili kardeşlerim, sizleri bu anlamlı buluşmada selamlıyorum. Buradan tüm Bingöl'e selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum. Bingöl'de "Bismillah" diyoruz. Bugün, Bingöl'de ilk mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Büyük demokrasi yürüyüşümüze, "Evet" kampanyamıza Bingöl'de başlıyoruz. Bingöl'ü seçmemiz bir tesadüf değil, Bingöl'le başlamamız bir rastlantı değil. Bingöl 1982 yılında yapılan ilk halk oylamasında, darbe oylamasında en yüksek oyla karşı çıkan ilimiz oldu. Bingöl, 2007 halk oylamasında Anayasa değişikliğine yüzde 95,8 oy oranıyla "Evet" diyerek en ön sırada yer aldı. Bingöl AK Parti'yi yüzde 71.71 gibi bir oy oranıyla bağrına bastı. İşte onun için "Bingöl" diyoruz. İşte o yüzden millet iradesine sımsıkı sarılan Bingöl'den "Evet" diyoruz.

Benim milletim 12 Eylülde sandık önüne konulduğunda demokrasi kaçkınlarına en güzel cevabı verecek. Bunlar 12 Eylül yasalarından şikayet ediyor. Bir yandan 12 Eylül manzaralarına alkış tutuyorlar. Bir yandan mağduruz diyorlar, bir yandan terör ile mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar. Bir yandan çile çektik diyenler 12 Eylül'e evet diyorlar... Şimdi TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini hatırladılar. Arada sırada uyanıyorlar. Bu uyanma bizi memnun etti. Ana muhalefete diyorum ki, "Bunda samimi misiniz? Akşam yatarken başka, sabah kalkarken başka olmayacak değil mi?" diyorum. "Gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız, gündeme alırız, 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız" diyoruz, ana muhalefet, "İktidar partisinin sayısı buna yeterli" diyorlar. Hadi uzlaşma yapalım, uzlaşma istemiyorsan iktidar partisi vakti geldiğinde onu yapar. Akılları karıştırma, önümüzde Anayasa değişikliği var. Bunu halledelim. Ama sürekli yaptıkları iş, Anayasa'yı konuşmak değil. Meydanlarda konuşmuyorlar, başka şeyler konuşuyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın adı neymiş. Onu söylüyorlar. Sen bilsen ne yazar, bilmesen ne yazar? Biz milletimizle beraberiz.



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs