En Sıcak Konular

Harp Akademileri'nde 'Ergenekon' gülüşmeleri!

22 Temmuz 2010 21:17 tsi
Harp Akademileri Komutanlığı 2009 - 2010 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

HARP AKADEMİLERİ KOMUTANINDAN "TSK'NIN MORALİ ÖNEMLİ" MESAJI

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören programında önce Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler bir konuşma yaptı. Taşdeler konuşmasında güçlü Silahlı Kuvvetleri'ne dikkat çekerek, "Bu sorumluluğu yerine getirme yeteneğine sahip olduğunu Cumhuriyet tarihimiz boyunca ortaya çıkaran her durumda ve şartta ispat etmiş olan TSK'nın gücünü oluşturan unsurların en önemlisi yürekleri vatan sevgisi ve hizmet aşkıyla dolu olan yüksek moral gücüyle üstün yeteneklere sahip personelidir. Personelin Silahlı Kuvvetlerin gücünün artırılması sürecindeki rolünü etkin biçimde oynayabilmesinin ön şartı olan gücüyle bilgi ve beceri düzeyinin ihtiyaç duyulan seviyede yükseltilmesidir. Bu ise moral gücünü yükselten tedbirlerle bilgi ve tecrübe aktarımı anlamındaki öğretim adalet davranış ve alışkanlık kazandırılmasını kapsayan eğitim süreçlerinde bilimsel birikimin kullanılmasıyla eğitim süreçlerinde bilimsel birikimin etkin olarak kullanılmasıyla mümkündür" dedi.

ORGENERAL TAŞDELER’DEN TÜRKÇE UYARISI

Taşdeler, konuşmasında önemli noktalara da dikkat çekti. Taşdeler, devlet adamları ve komutanlar için tarihten ders almanın önemine değinerek, "Geçmişten ders çıkararak bugünü anlamanın ve yarını tahayyül edebilmenin ancak tarih bilinciyle elde edilebileceğinin önemli bir yetenek olduğu muzaffer komutanların ve büyük devlet adamlarının tarihten ders alarak geçmişteki hatalar tekrarlamayan şahsiyetler olarak ortaya çıktıkları düşüncesiyle ancak tarih okuyarak ve tarihi olayları gerçekleştikleri zaman ve mekan çerçevesinde analiz ederek, geliştirilecek olan tarih bilincini üst düzeye çıkarmak için gayret göstermeleri gerektiğini öğrettik" dedi. Taşdeler, Türkçe'nin önemine de vurgu yaparak, "Saygın tarihçi ve din bilimleri tarafından Türkleri tanımlamanın en kabul edilebilir ölçüsü olarak iler sürülen tarihi gelişim sürecinde milli birliğimizin esas unsuru olarak değer kazanan ancak giderek artan şiddette aşındırılan bozulan ve kirletme teşebbüsüne hedef olan Türk diline zengin ve güzel Türkçemizi sevmek öğrenmek doğru güzel etkili kullanmak öretmek maruz kaldığı tehditlerden ve yabancı dillerin tesirlerinden korumak için azami dikkat itina ve gayreti tarihimiz ev kültürümüze karşı bir borç olduğu gibi gelecek nesillerimize karşı bir sorumluluk olarak göstermemiz gerektiğini hayati bir oldu olarak görüyoruz" diye konuştu.

AKADEMİ DÖNEM BİRİNCİSİ HAVA PİLOT ÜSTEĞMEN HASAN KOÇAK OLDU

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in konuşmasının ardından Hava Harp Akademisi dönem birincisi Hava Pilot Üsteğmen Hasan Koçak bir konuşma yaptı. Hava Pilot Üsteğmen Koçak, konuşmasında, aldıkları eğitimden ve bu eğitimden sadece kendilerinin değil ailelerini aydınlattığını kaydetti. Koçak ulaşılması gereken nihai hedefin mezun olmak olmadığını söyleyerek, "Bu nedenle gelişen teknolojileri takip ederek yaratıcı ve özgün fikirler yaratan bizler kurmay subay olma yolunda ilerleyeceğiz. Meslek yaşamımız boyunca onurlu ve gururlu olmayı temel prensip olarak kabul edeceğiz" dedi. Misafir askeri personel adına Afganistan Silahlı Kuvvetlerinden Piyade Kurmay Yüzbaşı Şefidullah Sıddık da bir konuşma yaptı. Konuşmasını Türkçe yapan Sıddık, Türk vatanını vatanımızdan, Türk bayrağını bayrağımızdan, Türk milletini milletimizden ayrı tutmuyoruz. Hiçbir zaman kendimizi yabancı hissetmedik ve hissetmiyoruz" diye konuştu.

DEVLETİN ZİRVESİ BİRARAYA GELDİ

Ardından dereceyle mezun olan kurmay subaylara diplomaları verildi. Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki mezuniyet töreni devletin zirvesini de biraraya getirdi. Kara Harp Akademisi birincisi Yüzbaşı Osman Doğan, Hava Harp Akademisi birincisi Üsteğmen Hasan Koçak ve Deniz Harp Akademisi birincisi Deniz Yüzbaşı Hasan İlhan'a diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Kara, Hava ve Deniz Harp Akademisi ikincileri ise diplomalarını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldı. Üçüncü olan kurmay subaylara diplomaları ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Daha sonra akademi birincileri tarafından yaş kütüğüne dönem plaketleri çakıldı. Harp Akademileri'nde öğrenim gören misafir askeri personele diplomaları ise, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından verildi. Mezun olan Karacı subaylara diplomaları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından verilirken, Havacı subaylar diplomalarını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Denizci subaylar ise, diplomalarını Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in elinden aldı.

DİKKATLER YÜZBAŞI ERGENEKON’A KİLİTLENDİ

Kara Harp Akademisinden mezun olan Yüzbaşı Ömer Ergenekon'un ismi okunduğunda salonda dikkatler Yüzbaşı Ergenekon'a yöneldi. Yüzbaşı Ergenekon'un da aralarında bulunduğu kurmay subaylara diplomalarını Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız verdi. Yüzbaşı Ergenekon'un isminin okunduğu sırada Başbakan Erdoğan'ın gözlerinin sahneye yönelmesi dikkat çekti. Bu arada bazı askerler ve davetlilerin "Ergenekon" isminin okunması sırasında gülmesi de kameralara yansıdı. Ergenekon diplomasını aldıktan sonra, yerine geçti. Mezun olan tek bayan olan Hava Pilot Yüzbaşı Güler Koçak ise, Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık'ın elinden diplomasını aldı.

BAŞBAKAN UYKUSUNA YENİK DÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan'ın tören sırasında oldukça yorgun olduğu dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Erdoğan, bir ara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sohbet etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ise, diploma verilmesi sırasında keyifsiz olduğu kameralara yansıdı. Uykusuna iki kez yenik düşen Başbakan Erdoğan, alkışlar başlamadan önce gözünü açtı. Mezuniyet töreninin ardından kokteyl de düzenlendi.

196 KURMAY SUBAY MEZUN OLDU

2009 - 2010 eğitim öğretim yılında Harp Akademileri Komutanlığından 31'i yabancı uyruklu olmak üzere, 79 Hava , 34 Deniz, 52 Hava subayı olmak üzere toplam 196 kurmay subay mezun oldu. Deniz dönem birincisi Deniz Yüzbaşı Hasan İlhan, Kara dönem birincisi Piyade Yüzbaşı Osman Doğan, Hava dönem birincisi Hava Pilot Üsteğmen Hasan Koçak oldu.

hürriyet



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs