En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu: Kimse neyi, ne kadar ürettiğini bilmiyor

22 Temmuz 2010 18:42 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin tarım ürünlerinin ihracatında Hollanda'dan geri kaldığını, bunun bilinçsiz yapılan tarımdan kaynaklandığını ifade etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya geldi. Özel uçakla Konya'dan Antalya'ya gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Vali Altıparmak'a başarılar dileyerek hatıra defterini imzaladı. Vali Altıparmak da Hisarcıklıoğlu'na plaket takdim etti.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) Temmuz ayı olağan meclis toplantısına katılmak üzere valilikten ayrıldı. ATB binasına yürüyerek giden Hisarcıklıoğlu, toplantı başlamadan önce ATB tanıtım videosunu izledi. Burada kısa bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Antalya'da yaşayanların Türkiye'nin en şanslı insanları olduğunu ifade etti. Antalya'da turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılığın da yapıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ancak elde edilen gelirin azlığından yakındı.

Türkiye'nin tarımdan elde ettiği ihracat gelirinin 11 milyar dolar olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Konya büyüklüğündeki Hollanda'nın tarım ihracatı 50 milyar dolar. Düşünebiliyor musunuz? Bunda bir gariplik yok mu? Var. O zaman anam babam usulü iş yapma devri bitti. Anam babam usulü iş yapmaya kalkarsak bu işten para kazanamayız. Onun için önce neyi ne kadar ürettiğimizi bileceğiz. Bunu maalesef bilmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde en üstten en alt tabakaya kadar neyi ne kadar ürettiğimizi kimse bilmiyor, tahmin üzerinden gidiyoruz. Teknoloji bu kadar gelişmişken neyi ne kadar ürettiğimiz bilmemiz lazım." diye konuştu.

Tarım sektörünün önünün açık olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu işin bilinç yapılması gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, anam babam usulü ile bu işlerde başarılı olma şansının olmadığını ve bu yolla başarılı olunamayacağını ifade etti.

cha



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs