En Sıcak Konular

Rus turistler Gelibolu'da

22 Temmuz 2010 16:54 tsi
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine gelen Rus turistler, Rus Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

Rusya’dan deniz yoluyla Kepez Limanı’na, buradan da otobüslerle Gelibolu’ya gelen 350 kişilik Rus grup, Rusya Milli Şeref Vakfı Onursal Konseyi Başkanı Viladimir Yakunin, İstanbul Başkonsolosu Aleksey Erhov, Batı Avrupa ve Geneva Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu His Eminence Mihail, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile Rus Anıtı’ndaki törene katıldı.

Anıta çelenk konulmasının ardından Türk ve Rus milli marşları okundu. Rus grup, daha sonra Batı Avrupa ve Geneva Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu His Eminence Mihail’in yönettiği ayine katıldı.

Rusya Milli Şeref Vakfı Onursal Konseyi Başkanı Viladimir Yakunin, törende yaptığı konuşmada, yıllar sonra Gelibolu’da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İki ülke halkının, birlikte paylaşılmış ortak kültür yaşamı nedeniyle kuracağı sıcak iletişimlerin, dünya barışının temelinde de bir anıt gibi yükseleceğini belirten Yakunin, "İki halk, yüz yılın bu zor koşullarında birbirlerine destek olmuş ve güçlü bir bağ kurmuşlardır. İşte biz de bu bağın devamı için bu güzel ve dost yerdeyiz" dedi.

"KÜLTÜR MİRASLARINI AKTARMA ÇABASI SONUÇ VERDİ"

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da Gelibolu halkının, ülkelerinden kopup gelen insanlara kucağını açtığını, yaralarını sardığını, ekmeğini ve aşını paylaştığını, barınmaları için ibadethanelerinin, evlerinin kapılarını açtığını söyledi.

İki ülke halkının, kültür miraslarını gelecek kuşaklara aktarma çabalarının sonuç verdiğini ifade eden Özacar, "Yıkılan ve yok olan Rus Anıtı, belediyemizce tahsis edilen yerde aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir. Dünyada barışa büyük özlem duyulduğu bir dönemde böyle bir anıtın olması, hiç kuşkusuz herkes için önemlidir" diye konuştu.

Törenin ardından Rus Müzesini gezen turistler Atatürk Meydanında Rus Müzik grubunun konserini dinledi, folklor gösterisini izledi.

Grup, Şehitlik Abidesine de çelenk bıraktı.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs