En Sıcak Konular

Erdoğan talimatı verdi: Çözün!

22 Temmuz 2010 09:11 tsi
Başbakan Erdoğan devreye girdi ve ilgili bakanlara 'bunu çözün' talimatı verdi.

Emekliye maaş promosyonu verilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasındaki pazarlıklar devam ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan emekliye önemli bir destek geldi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Memur-Sen yetkililerini kabulünde emeklinin maaş promosyonu alabilmesine olumlu baktığını söyledi ve bu konuda hukuki altyapıyı oluşturan Başbakanlık Genelgesi'ne emeklilerin de ilave edilmesi talebine onay verdi. Böylece memurların maaş promosyonu alabilmesini sağlayan 2007 tarihli Başbakanlık Genelgesi, emeklileri de kapsayacak şekilde genişleyecek. SGK, bu genelgeye dayanarak bankalardan alacağı maaş promosyonunu emekliye dağıtacak. Yenilenecek Başbakanlık Genelgesi ile halen yüzde 70'i memurlara ödenen maaş promosyonunun tamamının çalışanlara verilmesi öngörülüyor.

Memurlar, 15 Ağustos ile 29 Ağustos tarihleri arasında toplu görüşme masasına oturacak. Bu sebeple 12 Eylül'de referanduma gidecek pakette yer alan toplu sözleşme hakkı, gelecek yıldan itibaren kullanılabilecek. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşme öncesi Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek 2 saatlik bir görüşme yaptı. Görüşmeye Devlet BakanıHayati YazıcıveAK Partigrup başkan vekilleri de katıldı. Görüşmede Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'dan memurların özlük haklarının iyileştirilmesi ve emeklilere promosyon verilmesi için yardım istedi. Erdoğan, Gündoğdu'nun özellikle emeklilerle ilgili talebine sıcak bakarken, görüşme sırasında ilgili bakanları arayarak sürecin hızlandırılmasını istedi.

Yaklaşık 9 milyon emekliye küçük de olsa ek gelir kapısı oluşturacak maaş promosyonu için SGK yönetimi, iki kezbankagenel müdür yardımcıları ve banka müdürleriyle bir araya geldi. Toplantılarda bankacılar mevcut düzenin devam etmesini istedi. SGK ise bankalar üzerinden yaptığı 180 milyar TL tutarındaki sağlık ödemesi, maaş ve prim tahsilatını masaya koydu. Özellikle kamu bankalarının emekli maaşları karşılığında promosyon vermesi isteniyor. Başbakan Erdoğan'ın emeklilerden yana tavır koymasının, kamu bankaları üzerinde etkili olması bekleniyor. 

zaman



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,555 µs