En Sıcak Konular

Borsa başkanından BDP milletvekiline askerlik tepkisi

21 Temmuz 2010 20:41 tsi
Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı İmam Hüseyin Çelik, Diyarbakır'daki STK'ların açıklamalarına sert tepki göstererek, 7 şehit verilen PKK saldırılarını kınadı.

Çelik, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının açıklamaları ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız'ın 'çocuklarınızı askere göndermeyin' açıklamasına sert tepki gösterdi. Çelik, "Sen çocuğunu askere gönderme, bu ülkeden de çek git." dedi.

Diyarbakır'da 649 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek TSK'nin operasyonu durdurması, PKK'nın silah bırakması ve Öcalan'ın muhatap alınmasına yönelik yaptıkları açıklamaları sert bir dille eleştiren Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı İmam Hüseyin Çelik "Her zaman söylediğim bir şey var. Bizim Türk milleti olarak yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Kürtlerle, Araplarla, Çerkezlerle, Avşarlarla, Yörüklerle bu güne kadar hiçbir problemimiz olmadı bundan sonra da olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan insanların tek bir problemi vardır. O da askerine, polisine, korucusuna kim silah doğrultuyor ve kim bayrağı tanımıyorsa o bizim için vatan haini ve teröristtir. Başka bir gerçek yoktur. Bu STK'lar bir araya gelerek böyle bir açıklama yaparken bizler ne yapıyoruz. Hiç kimse endişe etmesin. Bu vatanı kimse bölemez ve buna kimsenin gücü yetmez." dedi.

Batman Milletvekili'nin 'çocuklarınızı askere göndermeyin' sözüne de kızan Çelik "Tamam sen gönderme, ama bu ülkeden de çek git. Bu ülkenin ekmeğini yiyor suyunu içiyorsan, havasını teneffüs ediyorsan ya bunları kabul edeceksin veya bu ülkeyi terk edeceksin." diye tepki gösterdi.

cihan



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs