En Sıcak Konular

CHP'li Okay'dan Başbakan'ın gözyaşı yorumu

21 Temmuz 2010 19:27 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında gözyaşı dökerek duygu sömürüsü yaptığını savundu.

Okay, "12 Eylül nasıl bir dikta anayasası ise 12 Eylül 2010'da oylanacak anayasa değişiklikleri de AK Parti'nin sivil diktasının anayasasıdır." görüşünü dile getirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Okay, 23 Temmuz Cuma günü Malatya ile başlayacak yurt gezileri programının görüşüldüğünü ifade etti. 12 Eylül referandum gününe kadar 75 ile ulaşmayı planladıklarını belirten Okay, İstanbul'da hem Avrupa hem de Anadolu yakasında iki miting yapacaklarını dile getirdi. Referanduma ilişkin olarak kolay anlatımlı bir broşür ile değişikliğin içeriğini değerlendiren bir kitapçık yayımlayacaklarını söyledi.

Okay, grup toplantısında idam edilen gençlerden bahseden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözyaşı dökmesini değerlendirirken, "O dönemde bu bedeli ödemeyenler ve o dönemin ürünü siyasi yapılanmalar, o dönemin sayesinde bugün siyasette yer alanlar şimdi bir duygu sömürü yarışına girmişlerdir. Onu kendi dünyalarında hissetmeyenler bu duygu sömürüsüyle, gözyaşıyla, mağdur edebiyatıyla geçmişte yaşadıkları kimi siyasi başarıları yine aynı koşullarda yakalayacaklarını zannetmektedirler. Ancak 12 Eylül nasıl bir dikta anayasası ise 12 Eylülde oylanacak anayasa değişiklikleri de AKP'nin sivil diktasının anayasasıdır." değerlendirmesini yaptı.

 
cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs