En Sıcak Konular

AK Parti'li Erdem: Sözlerim çarpıtıldı

21 Temmuz 2010 18:59 tsi
AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem: Sözlerim çarpıtıldı...

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem bir yerel gazetede çıkan, "Kürtler artık çok çalışıyor. Her şeyi ellerine almaya başlıyorlar. Yakında Türkler azınlık olacak ve bir zamanlar Türkler varmış diyecekler. Bir an önce gözümüzü açmamız lazım" şeklinde iddia edilen açıklamalarını çarpıtıldığını belirterek, "Her Kırıkkale’ye gittiğimizde işsizlikten fakirlikten bahsediliyor. Ben de ‘Karadenizliler çalışkan, Kürt kökenli vatandaşlar da her yerde olmaya başladılar, onlar da çok çalışkan. Orta Anadolulu özellikle Kırıkkale vatandaşlarımız nedense çok tembeller oturalım Devlet beslesin böyle bir şey yok. Biraz müteşebbüs olun’ dedim. Sözlerim çarpıtıldı" dedi.

Erdem yaptığı açıklamada; Kırıkkale’de söylediği iddia edilen sözlerine açıklık getirdi. Erdem konuştu: "Kırıkkale’ye her gittiğimizde işsizlikten fakirlikten bahsediliyor. Kırıkkale halkının da önemli bir kısmı tarım dayanıyor. Konuşmamda işsizlikten bahsederken Kırıkkale’ye yan sanayinin kurulması gerektiğini söyledim. ’Sadece işçi emeklisiyle ‘geçineyim’ dersen her şeye mahkum olursun. Her şeyi Devletten beklemek yanlış olur. Biraz müteşebbüs olun. Makine Kimyadan ayrılan birkaç kişi bir araya gelsin. Üretim tesisi kursun, yan sanayi kursun. Hiç yan sanayi gelişmemiş Kırıkkale’de. Buda sizin tembelliğinizden kaynaklanıyor’ dedim. Karadenizli vatandaşlar her yerde var. Hatta iki başbakan çıkardılar.(Mesut yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan) Kürt kökenli vatandaşlarımız da her yerde olmaya başladı. Orta Anadolulu özellikle Kırıkkale vatandaşlarımız nedense çok tembeller ‘oturalım Devlet beslesin’ böyle bir şey yok. ‘Böyle bu halinizle devam ederseniz yok olmaya mahkumsunuz’ dedim. Biraz sert konuşmuş olabilirim ama ben böyleyim. Bu sözlerim bir beyanat olarak konuşmadım. Halkla sohbet ettik. Yerel gazete almış sözlerimi böyle çarpıtarak yazmış." Bugün bazı medya kuruluşlarına milliyetçiliği ile ilgili açıklamalarda da bulunmak zorunda kaldığını anlatan Erdem, "Evet ben milliyetçiyim. Benim milliyetçiliğim vatanperverlik milliyetçiliğidir. Bu ülkeye hizmet eden çivi çakan her vatandaşın benim bayımın üzerinde yeri var. Ama bu ülkenin altını oyan, zarar verenlerin de karşısındayım" diye konuştu.

En iyi milliyetçilerin İngilizler olduğunu söyleyen Erdem, "Bizim de o anlamda milliyetçi olmamız lazım. Kürt kökenli vatandaşlar kazanıyor üretim yapıyorsa memnuniyetle karşılarım. Ama Orta Anadolu biraz tembel, üretim yapmıyorlar dediğim buydu. Sözlerim çarpıtıldı" dedi.

milliyet



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,905 µs