En Sıcak Konular

AK Partili vekilden jet yalanlama

21 Temmuz 2010 16:10 tsi
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, bazı medya organlarında çıkan ve kendisine atfedilen sözleri yalanladı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, basında çıkan 'Kürtler artık her şeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak. 'Bir zamanlar Türkler varmış' diyecekler' sözlerini yalanladı.
TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, "Kürtler artık her şeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak. 'Bir zamanlar Türkler varmış' diyecekler" sözlerini kullanmadığını söyledi.

Erdem açıklamasında şunları söyledi: "Tavsiye, basında çıkan maksadı ifade etmiyor. Kırıkkaleliler şikayet ediyor işsizlikten, yoksulluktan. Kırıkkale halkı ya çiftçilikle uğraşıyor ya da Makine Kimya'da çalışıyor. Makine Kimya eskisi kadar işçiyi istihdam etmiyor. Ordan emekli olmuş pek çok sayıda yetişmiş kimseler var. Dedim ki çiftçiler, 1 ay çalışıp 12 ay yiyor. MKE emeklileri de oturmuş devletten maaş bekliyor. Halbuki biraz müteşebbis olsanız, bir araya gelseniz, yatırım yapsanız sizler de daha iyi olursunuz. Bakın Karadeniz insanı iklim şartlarının zor olmasına rağmen her yerde varlar. Siyasette, iş hayatında gibi. Güneydoğulu Kürt vatandaşlarımız da çalışkan olmaya başladılar. Her yerde varlar. Siz bu gidişle yok olup gideceksiniz dedim. Yani biraz onları motive etmek istedim, ama maksadım değişik bir şekilde anlatılmaya kalkışılmış. Asıl maksat, çalışan üreten herkesin bu ülkede başımın üstünde yeri var. Kırıkkale'deki kahvehanelerde oturan dedikodu yapan vatandaşlarımızın müteşebbis olmaları, üretken olmaları tavsiyesidir. Yoksa başka bir maksat içermiyor, içermeyeceğini de sizler bilirsiniz. Mesele bundan ibaret."

Sohbet sırasında kesinlikle öyle bir söz kullanmadığını vurgulayan Erdem, "Öyle bir şey demedim. 'Yok olur gidersiniz' dedim. Yoksa bu ülkede yaşayan herkes bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Etnik ayrımcılığı katiyen yapmam. Yapmanın da Türkiye'de ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Eşit şartlarda çalışmalıyız. Kırıkkalelilere de bu tavsiyelerde bulundum. Yoksa 'siz böyle giderseniz yok olur gidersiniz' dedim. Onları biraz motive edeyim, onların da müteşebbis olmalarını tavsiye etme babında bu. Biraz maksadını ifade etmeyen bir şekilde basına yansımış. Buna da üzüldüm." diye konuştu.

Kırıkkale'de yayımlanan yerel Yenigün gazetesinin, 'Kürtler her şeyi ele alıyor' manşetiyle verdiği haberde, Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in, Yahşihan ilçesini ziyareti sırasında bu sözleri sarf ettiği ileri sürülmüştü.

 

CİHAN

 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,370 µs