CHP-BDP koalisyonu mu var? | " /> CHP-BDP koalisyonu mu var? | "/>

En Sıcak Konular

Ufukta CHP-BDP koalisyonu mu var?

21 Temmuz 2010 15:42 tsi
Ufukta CHP-BDP koalisyonu mu var? PKK terörü tırmanışının baş sorumlu ilan edilmek istenen AK Parti iktidarını BDP-CHP birlikteliği mi bitirecek?

PKK terörününün her geçen gün artmasıyla AK Parti arasında bire bir ilişki kuranların yeni hedefi BDP-CHP birlikteliği mi?

Haber Ajanda Dergisi'nde kuşatıcı analizlere imza atan Muhteşem Tıraş'ın kaleme aldığı makalede önümüzdeki sürece ilişkin ilginç öngörülere yer veriyor. Sözkonusu dönemin en önemli aktörlerinden birinin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Traş yazısına şöyle başladı:

- KUREYŞAN Ocağı’nın Haydaran Aşireti’ne mensup… Kamer’den olma, Yemuş’tan doğma, boğazından haram lokma inmemiş, mütekait memur, proleter dedesi İbn-i Kılıçdar Kemal, eşgali belli olmayan komplocu siyaset mühendislerince nihayet CHP’nin başına oturtuldu.

“Havuzlu villada oturmayacağız, çalmayacağız, çaldırtmayacağız” gibi vecizelerinden(!) başka söylemi ve vasfı bilinmeyen Gandi’Kemal’i “Bu adamı nasıl seçtiler, bu adamdan bir yol olmaz, CHP’yi sıçratamaz, hatta geriletir” diyerek küçümseyenlere şahit olmaktayız.

Acaba Gandi Kemal’i CHP’nin tepesine ışınlayan siyaset mühendisleri de böyle mi düşünmekte idi?

“Hayır” dedi içimdeki şeytan ve can sıkıcı bir sohbete başladı:

Önceki seçimlerde, sandığa gitmemiş olanların ve BDP’nin oylarıyla birlikte “sözde sol” seçmen oranı yüzde 35 dersek sanırım abartmış olmayız değil mi?

Peki hedef ne?

Rahşan Hanım, mâlum, zaten CHP saflarına geçti. Mustafa Sarıgül de kesinlikle ekibe dahil edilmeli idi ve edildi. Şu an yüzde 35’lik oy teorik olarak garanti. Böylece BDP oyları dışındaki sol oyların tamamı CHP bünyesinde toplanacak. Özetle, hesap ve hedef bu..

YETİŞ YA GANDİ KEMAL?

Muhteşem Tıraş fotoğrafı şöyle özetledi:

Peki bundan sonra?

Diyor ki şeytan; kumandasına basılan PKK, terör eylemlerine hız verecek. (verdi bile) BDP’li Emine Ayna’nın da işaret ettiği gibi terör şehirlere yayılacak, canlar yanacak, ocaklar sönecek, halk canından bezdirilecek. Haliyle başta CHP olmak üzere tüm muhalefet ve Ergenekon yandaşları müthiş bir yıpratma atağı yaparak, AK Parti’ye yüklenecek. AK Parti adeta terörün tek müsebbibi gibi gösterilecek. Doğu ve Güneydoğu’da propagandaya iyice hız verilecek. Kürt/Alevi kökenlilerin oyları çantada keklik görüldüğünden, özellikle Sünni ve Şafi Kürtler hedef alınacak; Yunus yüzlü, barış havarisi(!) Gandi Kemal’in, “Türk-Kürt-Sünni-Alevi-Şafi vs.” mozaiğinin çimentosu olduğu vurgulanacak...

Derken seçim sathı mailine girilecek..

Bir kere CHP’nin aday listeleri, perde gerisi müttefiki BDP ile koordineli olarak, çok özenli ve dikkatlice hazırlanmış olacak. Yıpranmamış, mülayim görüntülü adaylar...

Unutma diyor Şeytan; “AKP’den nefret eden, başta İsrail olmak üzere, birçok batılı ülkeler ve gizli servislerinin başarı temennileri herhalde tabela partilerine olmayacaktır.”

…ve devam ediyor:

BDP YUMUŞAYACAK

Bundan sonra neler olacak? Söz yine Muhteşem Tıraş'ta:

BDP’den, özellikle de PKK’dan umulmadık yumuşak beyanatlar gelmeye başlayacak.

PKK, eylemlerini olabildiğince yavaşlatacak ve “Eylemlerini AK Parti Hükümeti’nin tutumundan dolayı arttırdığını, aslında savaş istemediğini” dillendirmeye başlayacak. “Bundan böyle gerekli şartlar sağlanırsa (yani AKP düşerse) halkların kardeşliği adına eylemleri tamamen durduracağını, hatta gerekirse silah bırakıp, dağdan ineceğini” imâ edecek.

İşte bu noktadan sonra aristokrat CHP’lilerin burun kıvırdığı Gandi Kemal sazı eline alacak:

“Artık kan dökülmesin, analar ağlamasın, gelinler dul, çocuklar yetim kalmasın. Kardeş kanı dökülmesin, teröre harcayacağımız parayla yatırım yapalım, bin yıldır birlikte yaşayan halklar kardeş olsun. Türk de biziz, Kürt de biziz. Nazım da bizim, Fazıl da bizim.. Güzel günler bizi bekliyor, Haydi Türkiye” gazıyla tavan yapacak.

Düşünsenize; PKK durulmuş, umutlar yeşermiş, herkes barış türküsü söylüyor. CHP yeni sloganını oturtmuş; “Kemal gelecek terör bitecek”

Eh, ülkenin her köşesindeki insanımız zaten terörden illallah demiş. 30 yıldır süren terörün bitmesi an meselesi...(!) “Acaba Gandi’ye oy versek mi?” şeklinde bir soru kemirmeye başlayacak zihinleri. Terörü sona erdirme ihtimalinin bile CHP’ye ne kadar oy getirebileceğini hiç düşündünüz mü? Yüzde 35’lik blok sol oyların üzerine AKP’den kayabilecek en az 8-10 puanlık “barış gelecek!” oylarını da katın.. Alın size BDP’li CHP iktidarı!.. Ama nasıl bir iktidar? O iktidarın içinden acaba daha kaç Emine Ayna çıkacak? Kimbilir kaç Leyla Zana, kaç Sırrı Sakık çıkacak? 50 mi, 100 mü, 150 mi?

Şimdi dönün geriye ve şu soruyu sorun kendinize: İmralı Bey’i Abdullah, ABD’nin emri ile 28 Şubat cuntası tarafından neden bakıma alındı? Cevap çok basit: Çünkü günün birinde lazım olacaktı.

Dün “Dirisi işe yarayacaksa, ölüsü lazım değil, asmayalım” diyen 28 Şubat Çetesi’nin kuklaları, yarın “Dışarıda işe yarayacaksa, terör bitecekse neden içeride tutalım” demeye başlayacaklar. Sonrası mı? Onu da siz kendi şeytanınıza sorun!

Umuyor ve diliyorum ki, içimdeki şeytan yanılıyor olsun.

internet haber



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs