En Sıcak Konular

Fransa Çalışma Bakanı, L'Oreal skandalında polise ifade verecek

21 Temmuz 2010 15:26 tsi
Fransız hükümeti, kozmetik şirketi L’Oreal’in mirasçısı Liliane Bettencourt’un servetiyle bağlantılı vergi ve siyaset skandalı çerçevesinde Çalışma Bakanı Eric Woerth’ün polis tarafından ifadesinin alınmasına yeşil ışık yaktı.

Hükümet kaynakları, Çalışma Bakanı Woerth’ün meclis sosyal işler komisyonunda sabah, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hükümetinin, emekli reformu yasasıyla ilgili kritik önemdeki projesini savunduğu sırada ifade vermesi yönündeki kararın ardından Fransız bakanın, Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadığını belirttiler.

Aynı sırada bakanın eşi Florence Woerth de, mali müfettişlere ifade verdi.

Savcı, tarihi kamuoyuna açıklanmayan bakanın ifade verme işleminin, Liliane Bettencourt’un evinde Mayıs 2009 ve Mayıs 2010 arasında yapılan kaçak ses kayıtlarıyla ilgili soruşturma çerçevesinde yapılacağını belirtti.

Fransız kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal, Bettencourt ile öz kızı Françoise Bettencourt-Meyers arasındaki servet davasında yayımlanan ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Fransız basınına göre, L’Oreal’in sahibi Liliane Bettencourt’un gözaltına alınarak sorgulanan mali danışmanı Patrice de Maistre polisteki ifadesinde, bir dönem Bütçe Bakanlığı yapan, halen Çalışma Bakanı olan Eric Woerth’in, 2007 yılında kendisiyle görüşme talep ettiği ve bu görüşmede bakanın, mesleği için eşine tavsiyelerde bulunmasını istediği ileri sürülüyor.

Bu görüşmeden sonra bakanın eşi Florence Woerth’in, L’Oreal’in sahibinin mali servetini yöneten birimde işe alındığı ve "siyaseten hassas konu" olduğu için, mali danışmanın, bakanın karısını işe almadan önce L’Oreal’in sahibine danıştığı da belirtiliyor.

Yılda 140 bin avro maaş ve 60 bin avro prim alan bakanın eşi Florence Woerth, haziran ayında, L’Oreal’in sahibinin vergi kaçırdığı iddialarının ardından, ortaya çıkan tepkilerin artması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Fransız bakan, karısının işe alınması için L’Oreal yöneticilerinden ricacı olduğu yolundaki iddiaları daha önce yalanlamıştı.

Fransız Marianne dergisi, 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden önceki dört aylık sürede, L’Oreal’in sahibinin hesabından, 390 bin avro para çekildiğini iddia ederek, bu paranın Nicolas Sarkozy’nin seçim kampanyasında kullanılmış olabileceği imasında bulunmuştu.

Fransız yargısı, Sarkozy’nin seçim kampanyasına yapıldığı iddia edilen maddi destekle ilgili ön soruşturma açılmasını kararlaştırmıştı.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs