En Sıcak Konular

CHP'li Anadol: 12 Eylül insanlık dışı bir rejimdi

21 Temmuz 2010 13:30 tsi
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, 12 Eylül askeri darbesinin büyük bir felaket, karabasan, alçaklık, faşizan bir rejim olduğunu belirtti. Anadol, bu sözleri o dönemde feshedilen parlamentonun bir üyesi olarak söylediğini kaydetti.

Kemal Anadol, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM grup toplantısında yaptığı, 12 Eylül döneminde asılan gençlerle ilgili konuşmasını eleştirdi. Başbakan'ın o dönemde idam edilen iki gencin mektuplarını okuyarak ağlamasını tiyatro sahnesine benzeten Anadol, "Başbakan'ın sergilediği tavır, Parlamento'ya yakışmıyor. Gitsin, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda rolünü oynasın." dedi. Kendisinin de 12 Eylül'de 3 ay hapis yattığını belirten Kemal Anadol, "O dönemde ezilen, horlanan aileler içinde benimki, denizde bir damla bile değil. 3 ay hapis yattım. Bu sürede ailemin çektiği açıyı tarif edemem." diye konuştu. 12 Eylül'ün insanlık dışı bir rejim olduğunu ifade eden Anadol, bu sözleri feshedilen bir parlamentonun üyesi olarak içtenlikle söylediğini dile getirdi. 12 Eylül'ün sorumlularının yargılanması için 21 Kasım 1990 tarihinde TBMM'de bir konuşma yaptığını hatırlatan Anadol, "Kenan Evren'in yargılanmasını 20 yıl önce istedim." dedi.

AK Parti'yi anayasa değişikliği konusunda samimi olmamakla da eleştiren CHP Grup Başkan Vekili, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçici 15. maddeyi değiştirme teklifine olumlu cevap alamadıklarını kaydetti. Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'ın, cezaevindeyken babası vefat eden Ertuğrul Günay'a izin verilmediği değerlendirmesini de eleştirdi: "Günay'ın avukatı bendim. Duruşmasına girmedim ama izin verilmediğini biliyorum. Sayın Erdoğan da Mehmet Haberal'a, Kutsi Okkır'a, Enver Arpalı'ya izin vermedi." Anadol, CHP'nin önümüzdeki genel seçimde birinci parti olarak iktidara geleceğini de öne sürdü.

cihan




Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs