En Sıcak Konular

''Tam Gün Yasası'nda kafalar hayli karışık''

21 Temmuz 2010 12:18 tsi
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı ile içinden çıkılmaz hale gelen Tam Gün Yasası konusunda Sivas Tabip Odası Başkanı Levent Sağlam, herkese sitem etti.

Sağlam, "Olayın bu boyuta gelmesinde Tabipler Birliği, CHP, Anayasa Mahkemesi ve Sağlık Bakanlığı'nın hepsinin hatası var." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin sağlıkta devrim olarak nitelendirilen Tam Gün Yasası'nı kısmen iptal etmesi sonucunda ortaya çıkan kaos büyüyor. Taraflar birbirini suçlarken vatandaşın ise kafası karışık. Konu ile ilgili açıklama yapan her konuşmacı farklı açıdan bir ifade kullanıyor. Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Levent Sağlam ise ortaya çıkan tablodan dertli. Sağlam olayı bu konuma getiren tarafların hepsine tepkili.

Sağlam, Türk Tabipler Birliği'ne yasanın Meclis'ten geçme aşamasında takındığı tavır yanlışlığından, CHP'ye yasanın sadece bazı maddeleri için Anayasa Mahkemesi'ne gittiğinden, Anayasa Mahkemesi'nin ise yasayı tümden ele almak yerine lokal bakarak işin içinden çıkılmaz hale getirdiğinden, Sağlık Bakanı'na ise son yaptığı açıklamalardan dolayı kızgın.

Tabipler Birliği'nin son çıkışı için 'suyu geçerken at değiştirmeye' benzetmesi yapan Sağlam, olayı taşradaki doktorların gözü ile şu şekilde izah ediyor: "Anayasa Mahkemesi, Tam Gün Yasası'ndaki maddelerin iki tanesini iptal etti. Tabi burada ortaya çıkan durum tam bir belirsizlik anlamını taşıyor. CHP, yasada belli bir eksiklik veya yanlış görüyorsa konuyu bir bütün olarak Anayasa Mahkemesi'ne götürmeliydi. Anayasa Mahkemesi konuyu bir bütün olarak ele almalı ve tartışmalı bir sonuca yol açmamalıydı. Üniversite hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilecek, Sağlık Bakanlığı'na bağlı doktorlar muayenehane açamayacak. Anayasa Mahkemesi, belki de telafisi mümkün olmayan bir karara imza attı."

Tam Gün Yasası hakkında Türk Tabipler Birliği'nin de duruşunun sorgulanması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Türk Tabipler Birliği'nin Tam Gün Yasası'nın eksik yönlerini tamamlamaya çalışması gerekirdi. Fakat bunu yapmayıp Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararda üniversite hastanelerinde çalışan doktorlarla ilgili kısmını savunmaya başladı. Hâlbuki biz başından beri biliyoruz ki Türk Tabipler Birliği'nin Tam Gün Yasası'nı savunan bir duruşu vardı. Fakat burada farklı bir tavır takındı. Şimdi bu görüntüyü kurtarmak için, tabandan gelen baskıya karşı koyamadığı için bütün doktorların hakkını savunuyormuş gibi bir pozisyon almaya çalışıyor ki, bu da suyu geçerken at değiştirmeye benziyor." diye konuştu.

Sağlık Bakanı'nın da olayın taraflarından birisi olarak yanlış bir tutum içinde olduğunu belirten Levent Sağlam, Sağlık Bakanı'nı kanunu tehditkâr bir şekilde hatırlatarak, doktorlarla didişmekle suçladı.
 
cihan



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs